Avioanele milionarului timisorean Ovidiu Tender, scoase la licitatie de ANAF. Cea mai scumpa aeronava, 102.000 de euro

ANAF scoate la vanzare sase aeronave, cinci dintre acestea avand preturi de pornire a licitatiei de circa 4.000 de euro, releva date analizate de Profit.ro. Avioanele par a fi, totusi, in stare avansata de degradare. Pentru al saselea avion, aparent in stare mai buna, pretul porneste de la 102.000 de euro.


Avioanele, modele McDonnel Douglas, apartin, potrivit datelor ANAF, companiei Tender SA. In urma cu circa 15 ani, omul de afaceri Ovidiu Tender anunta achizitia companiei aeriene Jetran Air, cu opt avioane, dintre care sase modele McDonnel Douglas. Tender SA este in insolventa.

Tender a declarat in 2008, pentru Libertatea, ca la inceputul anului respectiv a comparat, in schimbul a 45 de milioane de dolari, o companie aeriana cu opt aparate de zbor. Jetran Air avea o flota de opt avioane, dintre care sase McDonnell Dou­glas M-82, un McDonnell Douglas M-83 si un Fairchild Dornier 328-300 Jet, cu finisaje de lux, scrie profit.ro.

Reamintim ca Grupul Tender a preluat, in 2008, compania aeriana Jetran Air, infiintata de americanul Douglas Morris Jaffe. La scurt timp de la intrarea in grupul lui Tender, compania Jetran Air, care isi inchiria aeronavele catre alte companii aeriene, a intrat in insolventa, la cererea lui  Tender, iar mai apoi in lichidare.

In 2009, omul de afaceri a infiintat si compania TEN Airways, activă tot pe piata de zboruri charter. Avioanele Jetran Air erau detinute de compania Tender SA, doar ca erau operate de TEN Airways, in timp ce compania Jetran Air aparea pe site-ul Registrului Comertului ca fiind in faliment.

Compania era controlata de Ovidiu Tender (90%) si de Petrisor Nicolae (10%), un vechi partener de afaceri al lui Ovidiu Tender, el fiind, la inceputul anilor 2000, reprezentantul lui Tender in consiliul de administratie al companiei de asigurari ARDAF, brand care a disparut din piata asigurarilor. (R.G.)

 

Leave a Reply