Incepe Timisoara 2023 – Capitala Europeana a Culturii si la Iulius Town! Spectacol cu 150 de drone, concerte si experiente muzical – vizuale (P)

Orasul de pe Bega este cuprins de efervescenta evenimentelor care stau sa inceapa in acest weekend. Arta, tehnologie, arhitectura, educatie, cultura sub toate formele sale va fi vazuta, simtita, auzita, gustata, perceputa intr-o multitudine de moduri, la spectacolele din cadrul Timisoara 2023 – Capitala Europeana a Culturii in 2023. Iulius Town gazduieste un preview al conceptului District23 – The Showcase, unde vor fi o serie de concerte, dar si un show cu 150 de drone, si Sound of Light, un proiect muzical – vizual.


Anul acesta creativii „se muta” la Timisoara, iar pana in luna decembrie orasul este acaparat de peste 1.000 de actiuni culturale sustinute de artisti din toata Europa. Expozitii, demonstratii culturale, conferinte, concerte, vernisaje si multe altele vor incepe din acest weekend, iar programul poate fi consultat pe site-ul oficial al Timisoara 2023.

In perioada 18 – 19 februarie 2023, la Iulius Town, timisorenii vor putea experimenta conceptul District 23, modelat de Flight Festival, Vest Fest si Magnetic Festival.

Sambata, 18 februarie, de la ora 19, in zona Lake Plaza din Iulius Town, seria evenimentelor va incepe cu mai multe concerte sustinute de Grasu XXL, Dj Kuky, Victor Stan si Bibanu’ x Bandy. Punctul culminant al serii va fi spectacolul de lumini Drone Light Show, unde 150 de drone se vor sincroniza intr-o coregrafie pe cerul Timisoarei, de la ora 20,45.

Duminica este pentru pasionatii de muzica dance, pentru ca incepand cu ora 17, pe scena din Lake Plaza vor urca mai multi artisti: Dj Allia b2b dj Mokko, Dj B. Mike, Dj Gratian M. Denis si IST.

Motto-ul Timisoara 2023 este „Shine your light”, iar lumina a ajuns si in Iulius Mall, prin intermediul proiectului muzical – vizual Sound of Light. Doua pianine pictate si iluminate de artisti plastici din Timisoara si Arad vor fi amplasate in zona Atrium si Intersport, iar in perioada 18 – 19 februarie, elevii Liceului de Arta „Ion Vidu” din Timisoara, dar si alti pianisti de varste, contexte si locuri diferite vor performa. Fiecare dintre acestia va „lumina” cu talentul sau, in intervalul orar 13 – 19. Sound of Light este proiectul de debut al Asociatiei Imago Dei.

Accesul la District23 – The Showcase si Sound of Light este gratuit.

Iulius Town este unul dintre Partenerii principali Timisoara 2023, fiind locul unde, de-a lungul timpului, s-au desfasurat o varietate de evenimente cultural – educative, atat pentru adulti, cat si pentru copii.

Evenimentele continua, iar cele care vor avea loc la Iulius Town vor fi anuntate si pe pagina de Facebook a ansamblului. Spectacolele care se vor desfasura in alte zone ale orasului vor fi transmise pe pagina oficiala a Timisoara 2023. (I.P.)

Leave a Reply