Dosar penal pentru evadare! Aflat in arest la domiciliu, un inculpat iesit la butic sa-si cumpere o bere. La intoarcere a fost surprins de politisti

Judecatoria Blaj a pronuntat o sentinta rarisima in sistemul judiciar din Romania, intr-un dosar in care inculpatul a iesit din arest la domiciliu, pana la buticul din colt, pentru a-si cumpara o sticla de bere. Pana sa ajunga inapoi acasa, barbatul a fost depistat de politisti, cu sticla de bere in mana. In conditiile in care a iesit din locuinta in care era in arest la domiciliu, deplasarea sa pe la magazin si inapoi s-a considerat evadare.


In data de 15 februarie 2023, magistratii Judecatoriei Blaj l-au condamnat pe barbat pentru evadare. Motivarea instantei a fost facuta publica fiind disponibila pe portalul rejust.ro.

Potrivit motivarii instantei, barbatul se afla in arest preventiv, dar a facut o cerere pentru a fi mutat in arest la domiciliu, fapt care a fost admis de magistratii Judecatoriei Aiud. Acesta a fost obligat sa stea in arest la domiciliu, in locuinta sa din Bucerdea Granoasa.

La data de 28 iunie 2021, ”inculpatul, a parasit imobilul unde executa masura arestului la domiciliu situat in sat Bucerdea Granoasa, fiind depistat de catre organele de politie cu ocazia verificarii respectarii de catre inculpat a masurii si obligatiilor dispuse de catre instanta de judecata, pe drumul din localitate, pe care se face accesul spre locuinta acestuia”, se arata in motivarea instantei.

In cursul urmaririi penale, ”inculpatul a recunoscut comiterea faptei, si a precizat ca in data de 28.06.2021 a parasit imobilul de domiciliu si s-a deplasat la adresa fratelui sau, situata in aceeasi localitate, pe str. Pancii, pentru a se imprumuta cu suma de 10 lei, fiindu-i necesara in vederea achizitionarii unei sticle de bere, iar la intoarcere, in fata portii sale a observat un echipaj de politie.

Inculpatul a cunoscut obligatiile impuse prin masura arestarii la domiciliu, insa a considerat ca nu va fi verificat de organele de politie in ziua respectiva”, se arata in motivarea instantei.

Pentru fapta sa, barbatul a fost condamnat la pedeapsa de 9 luni inchisoare, pentru savarsirea infractiunii de evadare. Pentru ca mai avea si alte condamnari pedeapsa prin calcul judecatoresc, pedeapsa rezultanta a fost de 1 an si 3 luni inchisoare cu suspendare. (V.E.)

Leave a Reply