FLAGRANT! Un profesor de la UBB Resita, retinut de procurorii DNA Timisoara in timp ce primea de la studenti o mita de 10.000 de euro

Ofiterii Directiei Generale Anticoruptie, coordonati de un procuror de la DNA Timisoara, l-au ridicat de pe strada, in aceasta seara, din zona unui supermarket din Resita, pe lectorul universitar Cristian Rudolf.


Acesta preda Istorie studentilor din cadrul UBB Resita, iar prinderea in flagrant ar fi fost decisa de procurorii DNA Timisoara in urma denunturilor facute de mai multi studenti, politisti, care isi continua studiile universitare, ca ar pretinde sume de bani pentru promovarea examenelor.

Ca urmare a denunturilor, lui Cristian Rudolf i s-ar fi pus la cale un flagrant, ofiteri ai Directiei Generale Anticoruptie Caras-Severin sub coordonarea unui procuror de la DNA Timisoara prinzandu-l in aceasta seara in timp ce lua banii pe care ar fi scris “mita”. Banii, se spune ca peste 10.000 de euro, ar fi reprezentat suma adunata de mai multi studenti de la masterat, printre care si politisti.

Profesorul a fost condus la locuinta sa si la unitatea de invatamant, unde au avut loc perchezitii, urmand sa fie audiat sub acuzatia de luare de mita. Conform primelor informatii, in locuinta profesorului universitar au fost gasite teancuri de bani ascunse in dulapuri.

La aceasta ora au loc perchezitii si la sediul UBB Resita, informatie confirmata pentru Radio Resita de directorul Centrului UBB, Andrade Bichescu:

Da, in momentul de fata asa am auzit ca au venit cativa lucratori care sa perchezitioneze birourile la in centrul universitar. Bineinteles ca si noi, la nivel intern, vom vom face o analiza si semnalul e clar, nu se tolereaza astfel de actiuni in mediu universitar. Ca profesor nu pot eu sa ma pronunt. Ramane comisiile sa analizeze de specialitate, sa analizeze, sa vedem ce spun si autoritatile care-l cerceteaza. N-am aflat pana in acest moment nimic oficial.” (V.E.)

Leave a Reply