Un calugar de la Manastirea Frasinei, arestat preventiv pentru viol si corupere sexuala. Victimele, doi minori in varsta de 10 si 13 ani

Un calugar de la Manastirea Frasinei si un alt barbat au fost arestati preventiv pentru viol si corupere sexuala. Victimele sunt doi minori, unul in varsta de 10 ani si altul in varsta de 13 ani, potrivit unui comunicat al procurorilor din Valcea. Manastirea a fost recent in mijlocul unui scandal, dupa ce mitropolitul Olteniei a blestemat credinciosii care merg sa se roage la o anumita biserica din perimetrul manastirii.


Barbatii ar fi intretinut acte sexuale cu cei doi copii in incinta Manastirii Frasinei, in perioada iulie – septembrie 2021, potrivit unui comunicat de presa.

In referatul de arestare intocmit de procurori se mentioneaza ca, in vara anului 2021, inculpatii ar fi dezvoltat relatii de amicitie cu cei doi minori, carora le dadeau diferite sume de bani si cadouri pentru ajutorul acordat la vanzarea unor obiecte bisericesti, iar ulterior i-ar fi atras in diferite incaperi ale manastirii unde ar fi intretinut cu acestia acte sexuale.

Din probatoriul administrat in cauza, pana la acest moment al urmaririi penale a rezultat faptul ca, in vara anului 2021, in timp ce inculpatii se aflau la Manastirea Frasinei, de pe raza comunei Muereasca, au dezvoltat relatii de amicitie cu 2 persoane vatamate, in varsta de 10 si 13 ani, carora le remiteau diverse cadouri si sume de bani, ca urmare a ajutorului acordat de acestia la vanzarea unor obiecte bisericesti, astfel ca, in perioada iulie – septembrie 2021, inculpatii au intretinut in prezenta minorului in varsta de 10 ani, in mod repetat si in diverse incaperi din incinta Manastirii Frasinei, acte sexuale, iar in cursul lunii septembrie 2021, pe parcursul a 4 zile consecutive, profitand de imposibilitatea minorului in varsta de 10 ani, de a-si exprima vointa datorita varstei fragede, l-au atras pe acesta, in diverse camere ale manastirii si l-au determinat sa intretina, in mod repetat, acte sexuale orale cu inculpatii.

Totodata, in cursul lunii septembrie 2021, pe parcursul a 4 zile consecutive, inculpatii, profitand de imposibilitatea minorului in varsta de 10 ani de a-si exprima vointa, l-au determinat pe acesta sa asiste la intretinerea de acte sexuale orale intre cei doi inculpati precum si sa efectueze acte de natura sexuala ce au dus la satisfactia sexuala a acestora” se arata in comunicat.

Tot in luna septembrie 2021, pentru a-l determina pe minorul de 13 ani sa suporte si sa efectueze acte sexuale, unul dintre inculpati i-ar fi oferit acestuia diferite sume de bani, mai spun procurorii.

Unul dintre inculpati a fost retinut in ziua de 14 februarie, pentru viol in forma continuata, agresiune sexuala in forma continuata si corupere sexuala (trei acte materiale), iar al doilea inculpat a fost retinut in ziua de 17 februarie, pentru infractiunile de viol in forma continuata si corupere sexuala in forma continuata.

Instanta a dispus arestarea preventiva a celor doua persoane pentru o perioada de 30 de zile. Manastire Frasinei a fost recent in centrul unui scandal, dupa ce un blestem oficial a fost pus de mitropolitul Olteniei pe capul credinciosilor care merg la o biserica de la aceasta manastire. Decizia este, in esenta, aceea ca monahii manastiri Frasinei sa slujeasca exclusiv in biserica manastirii, nu si la biserica situata la cativa km de aceasta.

„Hotaram, in numele Sfintei Treimi, ca, de acum inainte si pana la sfarsitul veacurilor, nimeni dintre monahi si cei hirotoniti, preoti sau diaconi, sa nu mai coboare la aceasta biserica si sa nu mai savarseasca vreo slujba bisericeasca, molitva sau dezlegare sau Sfanta Taina si nici vreo Sfanta Liturghie sa nu se mai oficieze in aceasta biserica sau in spatiile din jurul acesteia. Cei care vor incalca aceasta hotarare sa cada sub blestemul Sfantului Ierarh Calinic si sub blestemul nostru. De sunt clerici, sa se cateriseasca, iar de sunt mireni, sa se afuriseasca, iar de este vreun preot de mir si va incalca acest legamant, sa fie in aceeasi osanda”, se arata in documentul semnat de prelati. (V.E.)

One thought on “Un calugar de la Manastirea Frasinei, arestat preventiv pentru viol si corupere sexuala. Victimele, doi minori in varsta de 10 si 13 ani

Leave a Reply