Lucrarile de reabilitare a Caii Buziasului (Stan Vidrighin) din Timisoara au ajuns la jumatate, in mai putin de un an. “Santierul nu a avut blocaje”, spune primarul Dominic Fritz

Lucrarile de reabilitare a Caii Stan Vidrighin, incepute de Primaria Timisoara in 4 aprilie 2022, au ajuns la jumatate in mai putin de un an. Este vorba despre lucrari in cadrul carora se reamenajeaza linia dubla de tramvai, doua benzi de carosabil pe sens, pistele de bicicleta, trotuarele, precum si infrastructura subterana.


Jumatate din lucrarile de pe Stan Vidrighin sunt gata. E unul dintre proiectele majore de infrastructura ale Timisoarei, care va schimba definitiv intreaga zona si va oferi variante sigure si confortabile de deplasare celor care locuiesc in zona sau vin la serviciu aici, fie ca aleg tramvaiul, masina sau bicicleta.

Lucrarile au avansat intr-un ritm bun, avand in vedere faptul ca acest proiect de reabilitare a bulevardului este corelat cu lucrarile de modernizare a retelei de apa, pe care o face Aquatim. Am reusit sa ne corelam foarte bine si, de aceea, santierul nu a avut blocaje. In ceea ce priveste linia de tramvai, ne apropiem de finalizarea lucrarii”, transmite primarul Dominic Fritz.

Bulevardul Stan Vidrighin face parte din Zona Industriala Buzias, unde lucreaza un segment important al populatiei Timisoarei si este tranzitat intens de catre timisoreni, in drumurile acestora spre locul de munca. Pentru a se reduce impactul lucrarilor asupra traficului in zona, la deschiderea santierului, circulatia masinilor de trafic greu a fost deviata pe rute judetene.

Obiectivul de investitii „Reabilitarea liniilor de tramvai si modernizarea tramelor stradale in Municipiul Timisoara, Traseu 2, Calea Stan Vidrighin” este finantat prin bugetul local al Municipiului Timisoara. Valoarea proiectului este de 83 de milioane de lei (TVA inclus), iar termenul de finalizare este 30.09.2024. (Primaria Timisoara – Serviciul Comunicare)

Leave a Reply