Unul dintre tinerii decedati in accidentul de la Timisoara, membru al echipei de robotica Delta Force din Arad, campioana mondiala in 2022

Un membru al echipei de robotica Delta Force din Arad, campioana mondiala in 2022, a decedat in accidentul care a avut loc in noaptea de miercuri spre joi in Timisoara, a confirmat, pentru AGERPRES, mentorul echipei, Corina Botosan.


Conform sursei citate, Danut Tol a decedat “intr-un tragic accident”, iar vestea a socat toata echipa de robotica din Arad.

“Suntem socati de vestea trista pe care am primit-o, nu imi gasesc cuvintele sa imi exprim durerea. Danut era membru al Delta Force inca din al doilea an de existenta a echipei, adica de mai bine de patru ani. Era un copil foarte dedicat si pasionat de robotica si era implicat in noul proiect FIRST Robotics, care va avea campionat luna viitoare la Istanbul si unde suntem singura echipa participanta din Romania”, a declarat joi, pentru AGERPRES, Corina Botosan.

Ea a adaugat ca Danut era membru Delta Force de cand era elev in clasa a IX-a. El a plecat la Timisoara la studii, unde era student in primul an la Politehnica, coleg cu Octavian Dragos-Botosan, fondatorul echipei campioane de robotica a Liceului National de Informatica Arad.

Doua persoane si-au pierdut viata in noaptea de miercuri spre joi, in Timisoara, intr-un accident rutier in care au fost implicate un autoturism si o autospeciala de transport public, in care se aflau, in total, noua oameni.

Biroul de presa al ISU Timis a informat ca in autoturism au fost identificate patru victime incarcerate, dintre care doua constiente, cu multiple traumatisme si alte doua (un barbat si o femeie) care au fost declarate decedate.

Accidentul a avut loc pe bulevardul Corneliu Coposu din Timisoara.

Romania a fost prima tara care a detronat SUA in istoria de trei decenii a Campionatului Mondial de Robotica FIRST, cu echipa de elevi Delta Force din Arad, la FIRST Tech Challenge World Championship 2022, care a avut 160 de echipe concurente din toata lumea. (I.P.)

Leave a Reply