Noul ambasador al SUA in Romania, in vizita oficiala la Timisoara. “Un loc minunat de vizitat, un oras cu viitor si o regiune care celebreaza diversitatea”

Excelenta Sa, doamna Kathleen Kavalec, noul ambasador al Statelor Unite ale Americii in Romania, s-a aflat, weekendul trecut, intr-o vizita oficiala la Timisoara, prilejuita de deschiderea Programului “Timisoara- Capitala Europeana a Culturii”.


“Timisoara a fost leaganul Revolutiei. La Timisoara a fost aprinsa in 1989 scanteia democratiei si a autoguvernarii. Eroii Timisoarei au avut un rol conducator in exprimarea dorintei poporului de a avea o forma de guvernare mai reprezentativa si o societate mai progresista.

A fost o onoare sa revin in regiunea Banatului si sa vad personal cum a inaintat Romania pe drumul democratiei de atunci pana in prezent. Exista un minunat sentiment al sperantei si, in mod cert, o celebrare a culturii.

Timisoara este un loc minunat de vizitat, un oras cu viitor si o regiune care celebreaza diversitatea”, a declarat Kathleen Kavalec, ambasador SUA in Romania, la finalul vizitei la Timisoara. Excelenta Sa si-a inceput mandatul ca ambasador SUA in Romania, la inceputul saptamanii trecute.

”Este o mare onoare pentru noi ca primul oras din Romania pe care Excelenta Sa, in calitate de ambasador, a ales sa-l viziteze sa fie Timisoara. Ne-am bucurat ca a fost alaturi de timisoreni si oaspetii nostri la momentul de deschidere a Programului Capitalei Culturale. Am avut o discutie profunda, doamna ambasador fiind o fina cunoscatoare a realitatilor romanesti.

Am discutat nu doar despre cultura, ci si despre fragilitatea democratiei si lupta pentru statul de drept, dar si despre mediul de afaceri, pentru ca Timisoara este un oras dinamic economic, cu investitii consistente din SUA si foarte atractiv pentru companiile americane”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Va reamintim ca, la evenimentele prilejuite de weekend-ul de deschidere al Programului Capitalei Europene a Culturii, s-au aflat la Timisoara peste 50 de ambasadori si consuli din tari de pe patru continente. (Primaria Timisoara – Serviciul Comunicare)

Leave a Reply