Vaporasele revin pe Canalul Bega! Transportul public din Timisoara primeste intariri: 7 ambarcatiuni, 100 de trotinete si 300 de biciclete

Transportul public de pe Canalul Bega isi va relua activitatea, incepand cu data de 1 martie 2022. Cele 7 vaporase au andocat pe platforma special amenajata in depoul Dambovita, in luna decembrie a anului trecut, intrand in revizie tehnica.


Vaporasele destinate transportului public vor fi scoase la apa in data de 25 februarie, urmand sa fie supuse testelor de rutina pana in 1 martie, data la care va fi reluat transportul public pe Bega, pe tronsonul navigabil statia Ardealul – statia Mihai Viteazul.

Incepand cu data de 4 martie, se vor relua si cursele de agrement, pe ruta statia „Catedrala Mitropolitana” – Ecluza Sanmihaiu Roman si retur. Aceste curse se vor efectua la fiecare sfarsit de saptamana, sambata si duminica, de la orele 12 si 17. 

Mai multe detalii despre traseu, statii si graficul de circulatie sunt afisate in statiile de pe Canalul Bega si pe site-ul oficial al STPT (www.stpt.ro – sectiunea Orare).

De la 1 martie va fi marit si numarul bicicletelor din sistemul VeloTM, in cele 34 de statii special amenajate in Timisoara. Mai exact, peste 300 de biciclete vor fi puse la dispozitia celor care doresc sa le foloseasca ca alternativa de transport in Timisoara, dupa ce acestea au fost supuse reviziei tehnice, in cadrul atelierului din depoul Dambovita. Incepand cu aceeasi data, utilizatorii TroTM vor putea apela la servicul de inchiriere trotinete, acestia putand ridica oricare din cele aproape 100 de trotinete care vor fi amplasate in cele 13 statii special amenajate.

Toate cele trei subsisteme de transport public au insemnat un real succes si anul trecut, multi dintre utilizaorii transportului public in comun conventional (cu tramvaiul, troleibuzul, autobuzul sau minibuzul) deplasandu-se si cu ambarcatiunile pe Canalul Bega, bicicletele sau trotinetele. 

Aproximativ 200.000 de pasageri (184.609) au preferat sa se deplaseze cu cele 7 ambarcatiuni pe Canalul navigabil Bega, in cele 3.951 de curse efectuate in regim de transport public, dar si in cursele de promenada, care au loc la fiecare sfarsit de saptamana. Dintre cei 26.000 de utilizatori inregistrati in sistemul TroTM, peste 16.000 au ales sa se deplaseze cu cele peste 300 de biciclete puse la dispozitie, in 2022. Subsistemul de transport public TroTM are 11.140 de utilizatori, acestia folosind cele aproape 100 de trotinete de 23.161 de ori. (Societatea de Transport Public Timisoara – Cosmin Bradu, purtator de cuvant)

Leave a Reply