365 de lumanari pentru cele 365 de zile de razboi din Ucraina! Timisorenii sunt chemati in strada, in semn de solidaritate cu poporul ucrainean

Timisorenii sunt invitati la un moment de reculegere in Piata Victoriei pentru a comemora un an de la declansarea razboiului brutal impotriva Ucrainei


Vineri, 24 februarie, de la ora 18, timisorenii sunt invitati in Piata Victoriei pentru a participa la un moment de reculegere, in semn de solidaritate fata de poporul ucrainean greu incercat.

”Cred ca avem o responsabilitate ca cetateni europeni si ca o comunitate, care a aparat mereu valorile libertatii si ale respectului, sa semnalam public ca nu vom accepta acest razboi ca o noua normalitate”, transmite primarul Timisoarei, Dominic Fritz.

Pentru momentul din Piata Victoriei, se vor aprinde 365 de lumanari pentru cele 365 de zile de razboi. Sunt invitati toti cei care doresc sa-si afirme solidaritatea cu poporul ucrainean.

Inainte de momentul din Piata Victoriei, de la ora 17:00, mai multe organizatii non-guvernamentale din Timisoara vor organiza, in Parcul Central, un eveniment de comemorare, la care vor participa artista timisoreana Regina Damian si fotografii Mircea Barbu si Virgil Simionescu. Sub titlul “4 anotimpuri de rezistenta”, organizatorii au pregatit o instalatie artistica si o expozitie de fotografii pentru Ucraina. Organizator principal este LOGS Initiative Group, in parteneriat cu Directia de Asistenta Sociala a Municipiului Timisoara, Asociatia ”Salvati Copiii” Timisoara si Aletheia Timisoara.

Se implineste un an de cand Rusia a inceput razboiul brutal si ilegal impotriva Ucrainei. Timisoara a reactionat, inca din primele clipe, la drama vecinilor nostri, deschizandu-si portile spre cei care aveau nevoie de un nou ”acasa” si mobilizand resurse pentru cei care nu au putut pleca din calea razboiului.

Ucrainenii care au venit aici sunt, prin comunitatea din care fac parte, o prezenta activa in viata orasului. In acest interval de un an, Primaria Municipiului Timisoara, organizatii non-guvernamentale, firme partenere, institutii publice, voluntari, gazde ale refugiatilor au fost in prima linie si au acordat suport comunitatii de ucraineni, prin platforma Timisoara pentru Ucraina.

Peste 3550 de ucraineni au trecut pragul centrului de suport al Directiei de Asistenta Sociala a Municipiului Timisoara si au beneficiat de sprijin de specialitate, iar peste 100 de copii au fost integrati in scolile si gradinitele din Timisoara. In acelasi timp, pe platforma dedicata Timisoara pentru Ucraina (https://timisoarapentruucraina.ro/ro), un numar de 75 de angajatori si-au prezentat ofertele de locuri de munca pentru ucraineni veniti in oras. (I.P.)

One thought on “365 de lumanari pentru cele 365 de zile de razboi din Ucraina! Timisorenii sunt chemati in strada, in semn de solidaritate cu poporul ucrainean

Leave a Reply