ADMIS. Politistul din Craiova care, in ultimii 8 ani, a fost „trantit” la proba interviu a examenului de admitere la Magistratura, va imbraca roba de procuror

Politistul care s-a plans in presa ca, de opt ani, este „trantit” la interviu, proba finala pentru admiterea la Institutul National al Magistraturii, desi la proba teoretica este printre cei mai buni, a reusit sa treaca de blocajul final al comisiei de examinare.


Candidatul Mihai Alexandru Calin, care viseaza sa devina procuror, inca din 2010, cand a absolvit Academia de Politie, a aflat cu uimire ca i s-a admis contestatia depusa dupa ultimul examen si, in consecinta, va incepe cursurile de auditor de justitie la INM.

Ofiterul de la IPJ Dolj, Sectia 6 Politie din cadrul Politiei Municipiului Craiova, a primit, dupa solutionarea contestatiilor de la proba interviului, nota 7, adica minimul pentru a trece proba. Inainte, primise nota 6,12.

Prin urmare, politistul va intra in magistratura, fiind mult mai putini candidati care au trecut de toate probele, decat numarul posturilor scoase la concurs. Mihai Calin Alexandru a avut cel mai mare punctaj la probele juridice, de la sesiunea de examen din acest inceput de an, a trecut toate celelalte probe, dar a picat iarasi interviul.

„Ai lua un cadou scump de la nasul tau? La interviul de pe 3.02.2023 asta a fost intrebarea pe care s-a pus accent. Am fost intrebat daca as pune nas un vechi prieten care este un prosper om de afaceri si daca as accepta un apartament scump cadou de nunta de la acesta? Am raspuns ca l-as pune nas doar daca are o reputatie foarte buna, adica nu as pune nas pe cineva care are probleme de natura juridica, iar apartamentul scump nu as putea sa-l iau cadou.

Daca nasul doreste sa-mi ofere un cadou poate sa-mi ofere ceva simbolic. Am fost intrebat de ce nu accept acest apartament scump cadou intrucat doar eu si nasul am afla despre cadou… Am raspuns ca nu este un argument relevant ca nu stiu si altii, astfel sunt comise multe infractiuni pentru ca faptuitorii considera ca nu vor fi prinsi si acest comportament clandestin nu ar fi demn de un magistrat…

Deci, am raspuns ferm ca nu as primi acel cadou si… am picat. Ce sa inteleg? Daca nu accepti cadouri foarte scumpe nu poti fi un bun magistrat? Ce trebuia sa raspund ca sa iau interviul?’, a declarat Mihai Calin Alexandru.

Politistul craiovean singurul in situatia aceasta. Si alti 48 de candidati au obtinut note mari la evaluarile juridice, dar nu au trecut de interviu. (G.I.)

Leave a Reply