Educatie proactiva: Cluburile Rotary din Timis au finalizat un proiect de care au beneficiat 400 de elevi si profesori din comunele Boldur, Checea, Pesac si Satchinez

In perioada ianuarie – martie 2023, a fost implementat cu succes proiectul educational ”Educatie proactiva” de catre cele 8 cluburi Rotary din Judetul Timis, si anume: Club Rotary Opera Timisoara, Clubul Rotary Timisoara, Clubul Rotary Timisoara Cetate, Clubul Rotary Timisoara Ripensis, Clubul Rotary Timisoara Cosmopolitan, Clubul Rotary Buzias, Clubul Rotary Lugoj, Clubul Rotary Jimbolia si sustinut de Rotary International District 2241.


Scopul proiectului a fost facilitarea accesului la metode inteligente de predare in scolile din mediu rural, initierea elevilor si cadrelor didactice in educatia ecologica aplicata si de asemenea instruirea elevilor in vederea acordarii primului ajutor si a evacuarii in caz de urgenta pentru a invata cum sa isi salveze propria viata, cat si a celor din jur, in cazuri de urgenta.

Beneficiatii acestui proiect au fost aproximativ 400 de elevi si profesorii din scolile: Scoala Gimnaziala Satchinez, Scoala Gimnaziala Checea, Scoala Gimnaziala Boldur si Scoala Gimnaziala „Maria Brindea” din Pesac, judetul Timis.

Prin acest proiect am atins urmatoarele obiective: dotarea cu tehnologie SMART a scolilor din domeniul rural si traininguri pentru cadrele didactice in vederea utilizarii acestora intr-un mod creativ si constructiv in clasa; am tinut cursuri de prim-ajutor si evacuare in caz de urgenta pentru elevii din ciclul gimnazial al celor 4 scoli implicate si de asemenea, s-au tinut cursuri de educatie privind protectia mediului inconjurator pentru toti elevii din cele 4 scoli.

Cursurile au fost sustinute de specialisti de la Crucea Rosie Romana Filiala Timisoara, Retim Ecologic Service SA si SC Best Smart Protect SRL.

La evenimentul din data de 07 martie 2022, din localitatea Boldur, am avut ca participanti: DG Florin Marginean, DGE Ovidiu Bunget, Inspector Scolar Adjunct Cosmin Hogea, PDG Solovastru Mircea, Asistent Guvernator Claudiu Vizitiu, director Scoala Gimnaziala Boldur Prof. Dr. Ec. Flavia-Lorena Cut-Lupulescu, primarul comunei Boldur Stoi Constantin-Cristian impreuna cu consilieri localitatii Boldu, precum si  presedintii cluburilor Club Rotary Opera Timisoara, Clubul Rotary Timisoara, Clubul Rotary Timisoara Cetate, Clubul Rotary Timisoara Ripensis, Clubul Rotary Timisoara Cosmopolitan, Clubul Rotary Buzias, Clubul Rotary Lugoj, Clubul Rotary Jimbolia. De asemenea, au fost prezenti reprezentanti ai Crucii Rosii Romane, Filiala Timisoara, si Retim Ecologic Service SA. (I.P.)

Leave a Reply