Suparat ca n-a mai prins un nou mandat de procuror sef al DNA, Crin Bologa a iesit la pensie, la varsta de 51 de ani. Va primi peste 25.000 lei / luna

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat, ieri, cererea de pensionare inaintata de fostul sef al Directiei Nationale Anticoruptie Crin Bologa.


„Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat inaintarea catre presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, a domnului Crin Nicu Bologa, procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Salaj, in prezent delegat in functia de procuror sef al Sectiei judiciare penale din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie”, se arata in minuta deciziei.

Noul pensionar special oferit de magistratura romana va avea o pensie de peste 25.000 de lei. Reamintim ca si fostii sefi ai DIICOT, Giorgiana Hosu si Bogdan Licu, pensionati la 49 si, respectiv, 52 de ani, au obtinut pensii speciale de aproape 30.000 de lei (6.000 de euro). Plagiator dovedit, Bogdan Licu este acum unul dintre cei 9 judecatori ai Curtii Constitutionale, impus de PSD.

Crin Bologa a a participat, la finalul lunii februarie 2023, la interviul pentru ocuparea unui nou mandat in fruntea DNA, insa ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a decis sa il propuna pe Marius Ionut Voineag pentru functia de procuror-sef al Directiei. (V.E.)

Leave a Reply