Numele fostului primar al Timisoarei, Nicolae Robu, vehiculat intr-un nou dosar instrumentat de procurorii DNA. “Un Primar n-are cum sa stie tot ce e in spatele documentelor pe care ajunge sa le semneze”

Dupa ce si-a anuntat intentia ferma de a candida la alegerile pentru Primaria Timisoara, de anul viitor, fostul primar Nicolae Robu este chemat, tot mai des, in fata procurorilor DNA, in dosare care au legatura, mai mult sau mai putin, cu activitatea sa de edil-sef al orasului de pe Bega.


Dupa ce, in urma cu putin timp, a primit calitatea de martor in dosarul fraudarii licitatiei cimitirelor din Timisoara, in care a fost trimis in judecata fostul director Florin Ravasila, in aceste zile, potrivit unor informatii publicate de Renasterea banateana, ar fi urmarit penal pentru o pretinsa infractiune de abuz in serviciu.

Mai exact, DNA Timisoara ar fi inceput urmarirea penala fata de mai multi fosti angajati ai Primariei Timisoara, dar si fata de un arhitect, care este vizat de infractiunea de fals, care ar fi participat la emiterea unei autorizatii de construire ilegale.

In uma acestui abuz in serviciu, un dezvoltator imobiliar a ridicat un imobil de tip duplex, pe strada Muncitorilor din cartierul Fratelia, dar care contine nu mai putin de opt unitati locative, fara a efectua studiul de insorire obligatoriu. In acest context, doi vecini, Voicu Caprita si Elisabet Hartl, au apelat la instantele de judecata si au obtinut anularea autorizatiei de construire.

La sfarsitul anului trecut, procurorii DNA Timisoara au inceput audierile in dosarul de abuz in serviciu, in care au calitatea de suspecti fostul primar Nicolae Robu, fostul arhitect-sef Sorin Ciurariu, fostul secretar al primariei Simona Dragoi, fosta sefa a Serviciului Autorizari si Certificari din cadrul Directiei Generale de Urbanism, Gabriela Borcsi, si fosta consiliera la acelasi serviciu, Lucretia Croitoru.

De asemenea, este cercetat penal si arhitectul Miron Suteu, care a semnat un memoriu in care precizeaza ca proiectul imobiliar respecta OMS 119/2014 privind asigurarea insoririi incaperilor de locuit din cladirile invecinate.

„Un Primar n-are cum sa stie tot ce e in spatele documentelor pe care ajunge sa le semneze, documente lucrate inainte de a-i fi aduse lui la semnat de un numar important de componenti ai unui aparat de specialitate format din 500 de angajati, cu toate garantiile de legalitate. Primarul poate fi vinovat daca inchide ochii la ilegalitati sau si mai grav daca dispune ilegalitati. Nu a fost si nu ar fi niciodata cazul meu!”, ne-a declarat Nicolae Robu, cu precizarea ca nu stie nimic despre noul dosar cu pretinse fapte ilegale cercetate de procurorii DNA. (G.I.)

Leave a Reply