Procurorii sefi adjuncti ai DNA, intalnire cu o delegatie a Parchetului Coroanei – Crown Prosecution Service din Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord

Procurorii sefi adjuncti ai Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Monica Danciu si Codrin Gavra, alaturi de persoane din conducerea institutiei, s-au intalnit, ieri, 08.03.2023, cu o delegatie a Parchetului Coroanei – Crown Prosecution Service din Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord condusa de domnul Max Hill KC, Director of Public Prosecutions, Head of the Crown Prosecution Service.


In cadrul intalnirii, care s-a desfasurat la sediul institutiei, au fost purtate discutii pe teme legate de lupta impotriva coruptiei si rolul DNA in combaterea acestui fenomen in Romania.

“Subiectele de interes au fost legate de competenta si structura DNA, infractiunile de coruptie si felul in care acestea sunt pedepsite de legea penala din Romania, precum si instrumentele investigative prevazute de lege”, se mentioneaza intr-un comunicat al DNA.

Intalnirea a mai constituit un bun prilej de cunoastere reciproca si de consultari intre cele doua parti in ceea ce priveste rolul si atributiile fiecareia in evolutia ulterioara a relatiilor de cooperare bilaterala intre cele doua institutii. (I.P.)

Leave a Reply