Primarul Dominic Fritz, prima reactie dupa ce procurorii DNA au anuntat ca Nicolae Robu este suspect intr-un dosar de coruptie: ”Nu stiu daca fostul primar e corupt!”

Primarul municipiului Timisoara, Dominic Fritz, a declarat, vineri, ca va continua lupta anticoruptie din administratia pe care o conduce, in prezent fiind pe rolul instantelor trei dosare penale care vizeaza fapte de coruptie de care s-ar face vinovati fosti angajati ai primariei, transmite Agerpres.ro.


Declaratia a venit in contextul in care DNA a anuntat, vineri, ca fostul primar Nicolae Robu si alti fosti angajati ai primariei sunt cercetati penal pentru abuz in serviciu pentru emiterea unei autorizatii de construire a unui imobil cu nerespectarea conditiilor stipulate in certificatul de urbanism.

Nu stiu daca fostul primar Nicolae Robu este sau nu este corupt, este treaba dumnealui sa-si dovedeasca inocenta in cadrul sistemului de justitie. Pot sa spun insa ca niciunul dintre suspecti nu mai lucreaza in Primaria Municipiului Timisoara si unii dintre acei oameni ale caror posturi le-am desfiintat si care m-au dat in judecata pentru acest lucru, acum sunt vizati de dosare de corupti, inclusiv si in acest dosar.

Poate exista o legatura intre cele doua lucruri. Clar este ca ceea ce am gasit, in parte, in Primaria Timisoara, niste practici foarte dubioase atat in domeniul Resurselor Umane, unde exista un dosar (penal, n.r.), al Patrimoniului, unde exista un dosar (penal, n.r.), iar acum si in domeniul Urbanismului unde exista un dosar, toate aceste practici fac obiectul luptei anticoruptie pe care o ducem in Primaria Municipiului Timisoara. Niciunul dintre acesti oameni care sunt vizati de aceste trei dosare nu mai lucreaza in Primaria Timisoara”, a declarat Dominic Fritz.

Conform unui comunicat transmis, vineri, de DNA, in acest dosar sunt suspecti pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu Nicolae Robu, Emilian-Sorin Ciurariu, la data faptei arhitect-sef al municipiului Timisoara, Gabriela-Violeta Borcsi, la data faptei sef serviciu in cadrul Directiei Generale de Urbanism si Dezvoltare Urbana, si Lucretia Croitoru, la data faptei consilier in Directia Generala de Urbanism si Dezvoltare Urbana.

„In cursul anului 2018, cu incalcarea prevederilor legale, suspectii Robu Nicolae, Ciurariu Emilian-Sorin, Borcsi Gabriela-Violeta si Croitoru Lucretia, in calitatile mentionate mai sus, impreuna cu alti functionari din cadrul Primariei Municipiului Timisoara, ar fi emis o autorizatie de construire a unui imobil cu nerespectarea conditiilor stipulate in certificatul de urbanism. Prin emiterea acelei autorizatii ar fi fost creat un prejudiciu persoanelor vatamate din dosar, concomitent cu obtinerea unui folos necuvenit beneficiarilor imobilului vizat de autorizatia de construire”, arata sursa citata.

In cauza se desfasoara acte de urmarire penala si fata de alte persoane, precizeaza DNA. (V.E.)

Leave a Reply