Baronul PSD Ionel Arsene, presedintele CJ Neamt, condamnat definitiv la 6 ani si 8 luni de inchisoare cu executare. Politicianul a parasit tara cu destinatia Italia

Ionel Arsene, presedintele Consiliului Judetean Neamt, a fost condamnat la 6 ani si 8 luni cu executare, de Curtea de Apel Brasov, intr-un dosar de coruptie. Sentinta este definitiva. In prima instanta, pe 8 aprilie 2022, Ionel Arsene fusese condamnat la 8 ani si 4 luni de detentie efectiva pentru coruptie de catre Tribunalul Bacau.


Politicianul a formulat apel, care s-a judecat la Curtea de Apel din Brasov, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie i-a admis cererea de stramutare a dosarului de la Curtea de Apel Bacau. La termenul de azi,  judecatorii l-au condamnat definitiv la 6 ani si 8 luni de inchisoare cu executare. Instanta a dispus si confiscarea de la Arsene a sumelor de 80.000 de euro si 80.000 de lei.

Ionel Arsene a fost trimis in judecata pentru trafic de influenta. Potrivit DNA, in iunie 2015, Arsene, pe atunci parlamentar si lider al PSD Neamt, ar fi intervenit pe langa primarul din comuna Icusesti asfel incat firma care construia scoala din localitate sa subcontracteze lucrarile de tamplarie catre o firma agreata de Arsene. In februarie 2019, Tribunalul Neamt a conexat cele doua dosare, apoi a trimis cazul la Tribunalul Bacau.

Ionel Arsene este unul dintre cei mai influenti lideri locali din PSD. El si-a impus de-a lungul anilor mai multi apropiati in functii guvernamentale, gratie influentei la varful partidului.

Relatia lui Ionel Arsene cu fostul lider PSD Liviu Dragnea este de notorietate. De altfel, Dragnea si Arsene si-au petrecut impreuna revelionul 2019 la Sinaia, apoi o vacanta in Maldive, unde ar fi fost si Darius Valcov. O confirmare a faptului ca Arsene isi facea vacantele cu fostul lider PSD o gasim si in motivarea condamnarii baronului de la Tribunalul Bacau.

„Deci ieri a venit din concediu, c-o fost plecat cu Dragnea”, este o interceptare din dosar, din 2017, a unui discutii dintre doi subalterni ai baronului Ionel Arsene, potrivit motivarii Tribunalului Bacau.

Deocamdata, sentinta definitiva pronuntata de Curtea de Apel Brasov nu poate fi pusa in aplicare, intrucat baronul de Neamt se sustrage executarii pedepsei. Ionel Arsene a iesit din tara in urma cu cateva zile, dupa ce si-a luat concediu de odihna. Potrivit unor surse din CJ Neamt, Ionel Arsene ar fi plecat in Italia, unde este posibil sa incerce atacarea sentintei din Romania, in sensul executarii pedepsei la domiciliu sau in libertate. (V.E.)

Leave a Reply