Doliu in lumea sportului cu manusi! A murit Rudel Obreja, fostul presedinte al FR de Box, care a pierdut lupta cu o boala necrutatoare

Rudel Obreja, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box a murit la varsta de 57 de ani. Fostul pugilist se lupta cu o boala incurabila, care intr-un final i-a adus sfarsitul. Liga Profesionista de box a fost cea care a transmis cruntul mesaj prin intermediul retelelor sociale.


„Cu adanca durere in suflet anuntam trecerea in nefiinta a fostului om de box Rudel Obreja. Drum lin printre stele, drag prieten! Bunul Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!”, a anuntat Liga Profesionista de Box.

In aprilie 2022, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box era condamnat definitiv la 5 ani de inchisoare in dosarul „Gala Bute”.

In luna iulie a anului trecut, Rudel Obreja a fost lasat sa plece de la Penitenciarul Jilava, timp de trei luni, pentru a se trata, insa starea acestuia s-a agravat, iar in cele din urma a decedat.

„Drum lin, Rudel Obreja! Fostul campion dinamovist Rudel Obreja s-a stins astazi din viata, la varsta de 57 de ani. Anuntul a fost facut de familia sa”, au transmis cei de la CS Dinamo.

Rudel Obreja: ”Am cancer cu metastaze. Vreau sa traiesc!”

In luna iulie, cand se afla pe patul de spital, Rudel Obreja transmitea un mesaj autoritatilor, dar si faptul ca este foarte grav bolnav.

”Am nevoie de tratament in conditii umane, de grija medicilor si a familiei mele, extrem de importante in contextul actual si iata de ce. Stau intr-un salon de spital, aproape tot timpul cu perfuzii, care-mi atenueaza durerile crunte. Sunt pazit de gardieni in salon, corp la corp, zi si noapte. Nu am telefon, doar 5 vizite pe luna ale sotiei, deci nu am capacitatea de miscare pentru a incepe tratament sau operatie chirurgicala.

Cer sa mi se recunoasca dreptul conferit de lege, al intreruperii executarii pedepsei, pentru a incepe demersurile medicale in Romania sau in strainatate! Vreau sa traiesc! Dar pentru asta am nevoie de proceduri.

Rog respectuos comisia de specialitate din cadrul Institutului National de Medicina Legala Mina Minovici, sa se constituie in timp util pentru intocmirea si prezentarea Raportului de Expertiza Medico-Legal la Tribunalul Ilfov, astfel incat Instanta de Judecata sa se poata pronunta la termenul deja stabilit pentru data de 20.07.2022.

Orice amanare din cauza lipsei acestui Raport de Expertiza al INML imi complica sansele! Actele aflate la dosarul medical, intocmite de cele doua spitale sunt clare, este nevoie doar de confirmarea lor de catre INML.

Am cancer cu metastaze. Crunt! Cu voia Lui Dumnezeu, am sanse sa ma pot trata/opera. Repet, orice intarziere le diminueaza!”, a fost mesajul postat pe contul de Facebook al lui Rudel Obreja, in luna iulie a anului trecut. (C.R.)

Sursa foto: sportpictures

Leave a Reply