Cod galben de vreme rea, in Timis! Meteorologii anunta intensificari ale vantului in 5 judete din vestul tarii. La munte vor predomina ninsorile

Ploi, lapovita si ninsoare pana joi seara, in toata tara. O alerta Cod galben va intra in vigoare miercuri, la ora 18, si anunta vant puternic in 5 judete. Meteorologii au transmis, miercuri, o informare meteo de vant puternic, ploi, lapovita si ninsoare in cea mai mare parte a tarii.


De miercuri ora 16 pana joi ora 20, precipitatiile se vor extinde treptat dinspre vest si vor cuprinde cea mai mare parte a tarii. Vor fi ploi, iar in noaptea de miercuri spre joi (15/16 martie) si in prima parte a zilei de joi in dealurile vestice, dar si in zonele mai joase din Maramures, Transilvania si nord-vestul Moldovei se vor semnala si lapovite si ninsori.

La munte, din seara zilei de miercuri vor predomina ninsorile si se va depune strat nou de zapada, local mai consistent in Carpatii Occidentali si vestul Carpatilor Meridionali. Pe alocuri, cantitatile de apa vor depasi 10…15 l/mp. Vantul va avea intensificari temporare in regiunile vestice, iar din dimineata zilei de joi si in cele estice, sud-estice, precum si pe crestele montane, cu viteze in general de 45 – 55 km/h.

O alerta Cod galben intra in vigoare miercuri, la ora 18, si expira joi, la ora 18, anuntand intensificari ale vantului in Satu Mare, Bihor, Arad, Caras-Severin si Timis. Local si temporar, mai ales in zona de campie din Crisana si Banat, vor fi intensificari ale vantului cu viteze de peste 55 – 60 km/h. (I.P.)

Leave a Reply