Santiere curate! Politistii locali din Timisoara, amenzi de peste 110.000 de lei aplicate constructorilor care nu-si spala utilajele si murdaresc strazilor cu noroi

Politistii locali din cadrul Serviciului Protectia Mediului au continuat in ultima perioada actiunile de verificare a zonelor in care se desfasoara lucrari de constructii, fiind amenajate santiere.


Astfel, au fost controlate locatii precum Bdul Take Ionescu, Liviu Rebreanu, Strazile Dorobantilor, Labirint, Renasterii, Piatra Craiului, Grigore Alexandrescu, Marginii, Augustin Coman, Garii, Mircea cel Batran, Magura, Piata Victoriei, Calea Mosnitei, Splaiul Nicolae Titulescu.

In urma acestor verificari au fost aplicate, de la inceputul acestui an si pana in prezent  un numar de 54 sanctiuni contraventionale, in valoare de 115.500 lei, conform HCL 320/2022 si HCL 333/2022 pentru fapte precum murdarirea cailor publice cu noroi, neamenajarea rampei de spalare pentru autovehicule la iesirea din santier, neamenajarea drumurilor in organizarea de santier, neefectuarea lucrarilor de salubrizare a organizarilor de santier, depozitarea direct pe trotuar, sol a materialelor de constructii, necolectarea deseurilor din constructii in containere speciale etc.

Astfel de actiuni sunt organizate permanent atat ca urmare a autosesizarilor politistilor locali, cat si ca urmare a sesizarilor primite din partea cetatenilor. (Politia Locala Timisoara – Biroul Relatii Publice si Registratura)

Leave a Reply