Hella for Education! Compania germana, o noua investitie de 80.000 de euro in laboratoarele Universitatii Politehnica Timisoara

La exact un an dupa ce au fost inaugurate trei laboratoare amenajate de FORVIA HELLA Romania la Universitatea Politehnica Timisoara, in valoare de 75.000 de euro, compania automotive revine cu o noua investitie in unitatea de invatamant superior timisoreana confirmand, inca o data, stransa legatura a UPT cu mediul economic timisorean, dar si continuitatea implicarii companiei in sustinerea educatiei, parte a programului de responsabilitate sociala „Hella for Education”.


Investitia din acest an, in valoare de 80.000 de euro, a presupus dotarea unuia dintre laboratoarele inaugurate in urma cu un an, cel de Reverse Egineering si Prototipare Rapida, de la Facultatea de Mecanica a UPT, cu noi echipamente de ultima generatie, folosite si in cadrul companiei, precum si amenajarea de la zero a doua laboratoare noi de informatica, unul la Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologii Informationale si altul la Facultatea de Automatica si Calculatoare.

Investitia a presupus amenajarea unor spatii pornind de la un design care propune armonie, culori calde, coloristica in notele naturii, obiecte de mobilier confortabile, dotare cu echipamente IT de baza pentru derularea unor cursuri hibrid, in conditii de confort pentru profesor si studenti, oferind astfel un spatiu placut, vesel, curat, in care sa iti doresti sa fii prezent. Modernizarea laboratoarelor a presupus o reamenajare completa, dotare cu mobilier, climatizare, echipamente care sa permita transmiterea cursurilor online, table smart, camere web ultraperformante, proiectoare etc.

Studentii au fost indemnati sa-si desavarseasca pregatirea teoretica, avand acces la cele mai noi tehnologii, reprezentantii HELLA prezentandu-le acestora si o serie de oferte de internship sau summer practice.

La inaugurarea si prezentarea noilor laboartoare au participat, din partea FORVIA HELLA Romania, Gelu Murariu – director general, Nicoleta Tudor – director comunicare, Ciprian Tarnu – director HELLA Technical Center Timisoara, Sergiu Groapa – director dezvoltare in cadrul HELLA Special Original Equipment Timisoara, Rares Tecsa – coordonator implementare proiect Laboratoare HELLA, Florin Maracineanu – dezvoltare concept design Laboratoare HELLA, iar din partea Universitatii Politehnica Timisoara conf. univ. dr. ing. Florin Dragan, rector, conf. univ. dr. ing. Virgil Stoica – decan Facultatea de Mecanica, prof.univ.dr.ing. Dan Lascu Florentin – decan Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologii Informationale, conf. univ. dr. ing. Adriana Albu – director Departament Automatica si Informatica Aplicata, Facultatea de Automatica si Calculatoare, s. l. dr. ing. Cristian Cosma – Director Departament Ingineria Materialelor si Fabricatiei, Facultatea de Mecanica, Victoria Cociota – director Departament Comunicare si Imagine.

Directorul general al FORVIA HELLA Romania, si el absolvent al Universitatii Politehnica Timisoara, la fel ca si alti 70% dintre angajati, a declarat in cadrul festivitatii de inaugurare: „Avem o relatie speciala cu Universitatea Politehnica Timisoara, mare parte din colegii mei, care sunt in zona tehnica a companiei vin de pe bancile acestor facultati si ne straduim sa contribuim la o experienta cat mai buna in procesul de invatare si de pregatire a generatiilor viitoare”.

Rectorul Universitatii Politehnica Timisoara, conf.univ.dr.ing. Florin Dragan, a subliniat, in cadrul evenimentului, ca pe langa eforturile de modernizare pe care institutia pe care o conduce le face din venituri proprii, astfel de investitii venite din partea companiilor vin sa completeze infrastructura de pregatire a studentilor dar, mai important, confirma rolul Politehnicii de hub tehnologic in zona, oferind mediului privat studenti pregatiti pentru nevoile lor:

„E normal, pana la urma, ei isi doresc absolventi cat mai buni, iar pe langa investitiile proprii sau proiectele pe care le accesam, fie ca e vorba de proiecte la nivel national, fie ca sunt proiecte locale sau regionale, pentru dotarea cu echipamente si pentru modernizarea anumitor spatii, e bine ca vin si companiile, cu echipamente cumva mai dedicate, mai specifice lor, fiindca isi doresc ca absolventii nostri, in momentul in care finalizeaza studiile, sa fie pregatiti pentru a lucra intr-o anumita companie”.

Reprezentantii FORVIA HELLA Romania au vizitat, cu aceasta ocazie, si alte obiective din cadrul Universitatii Politehnica Timisoara, identificand si o serie de alte proiecte, ce ar putea fi dezvoltate in viitor in parteneriat. (I.P.)

Leave a Reply