Decizia parlamentului din Republica Moldova ca limba oficiala sa fie romana, salutata de liderul PSD, Marcel Ciolacu: „La Chisinau se scrie istorie”

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, azi, ca votul din Parlamentul de la Chisinau cu privire la inlocuirea sintagmei “limba moldoveneasca” cu “limba romana” in toate legile este o revenire la normalitate, dar si “un nou scut” pe care societatea din Republica Moldova il ridica in fata pericolului rusesc.


Ciolacu, dupa decizia Moldovei ca limba oficiala sa fie romana

Se scrie istorie la Chisinau! Limba romana va redeveni limba oficiala in Republica Moldova. Votul de azi din Parlamentul de la Chisinau este o revenire la normalitate, dar si un nou scut pe care societatea din Republica Moldova il ridica in fata pericolului rusesc. 

Ii felicit pe toti parlamentarii care au votat acest proiect de lege extrem de important! Pe 27 martie, de Ziua Unirii Basarabiei cu Romania, voi fi la Chisinau si imi doresc sa sarbatorim cu totii aceasta imensa victorie a romanismului”, a scris Ciolacu, pe Facebook.

Parlamentul Republicii Moldova a votat, joi, in a doua si ultima lectura proiectul de lege privind inlocuirea sintagmei “limba moldoveneasca” cu “limba romana” in toate legile Republicii Moldova, inclusiv in Constitutie, informeaza Deschide.md, Radio Chisinau si Newsmaker.

Documentul a fost sustinut de 57 de deputati ai Partidului Actiune si Solidaritate (PAS, proeuropean) al Maiei Sandu si de deputatul Gaik Vartanean, de la “Miscarea Alternativa Nationala”, o majoritate de 58 de voturi.

Votul a fost aplaudat in picioare de deputatii PAS, in timp ce colegii lor socialisti si comunisti au afisat pancarte cu inscriptii care faceau trimitere la sintagma sovietica de “limba moldoveneasca”, conform media citate. (I.P.)

Leave a Reply