Fiul unui specialist de la DNA, retinut in dosarul traficantilor de droguri care-si vindeau marfa in liceele din Bucuresti. In acelasi dosar, si fiul unui secretar de stat din MAE

Politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti (BCCO), impreuna cu procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) – Structura Centrala, au efectuat, azi, 23 de perchezitii domiciliare in municipiul Bucuresti, intr-o cauza care are ca obiect savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, trafic de droguri de mare risc si trafic de droguri de risc, potrivit unui comunicat al Politiei.


Potrivit anchetatorilor, incepand cu anul 2022, membrii gruparii ar fi comercializat droguri de risc si de mare risc consumatorilor, inclusiv catre elevi din licee din Bucuresti. Pana in prezent, la perchezitii au fost descoperite diferite cantitati de cannabis, cocaina si ketamina, precum si comprimate de medicamente.

Peste 20 de persoane vor fi duse pentru audieri la sediul DIICOT – Structura Centrala.

Surse judiciare au dezvaluit ca printre elevii care ar fi complici la vanzarea stupefiantelor in licee de top din Capitala se numara fiul unui secretar de stat din Ministerul Afacerilor Externe, iar alt copil este al unui specialist de la Directia Nationala Anticoruptie. Ambii au fost dusi la audieri la DIICOT.

Drogurile ar fi fost distribuite in licee din sectoarele 1 si 2. Unul dintre cei doi tineri ar fi minor, potrivit surselor citate. Printre liceele unde ar fi fost distribuite substantele interzise sunt Liceul Traian si Liceul Hristo Botev. “In cauza s-a retinut ca, incepand cu anul 2022, membrii grupului au comercializat droguri de mare risc si de risc consumatorilor, inclusiv catre elevi din licee din Bucuresti.

Pana la acest moment, pe parcursul perchezitiilor domiciliare au fost identificate diferite cantitati de canabis, cocaina si ketamina precum si comprimate de Xanax. Peste 20 de persoane urmeaza a fi conduse pentru audieri la sediul DIICOT – Structura Centrala.

Actiunea beneficiaza de sprijinul Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei ,,Vlad Tepes”. Suportul de specialitate a fost asigurat Directia Operatiuni Speciale din cadrul Politiei Romane”, a transmis DIICOT. (Vlad Enciu)

Leave a Reply