Primaria Timisoara, executata silit pentru o datorie de 5,6 milioane de lei. “Administratia Fondului pentru Mediu va demara/ continua procedurile de executare silita”

Serviciul de colectare creante a Administatiei Fondului de Mediu l-a informat pe primarul Timisoarei, in 9 martie, ca va demara procedurile de executare silita pentru o datorie de 5,6 milioane de lei, cu scadenta in decembrie 2022. Suma reprezinta obligatiile restante la Fondul de Mediu gestionat de Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor.


In 15 iunie 2022 AFM a permis Primariei Timisoara sa plateasca esalonat datoria de 5.639.094 lei, dar pentru ca municipalitatea nu a respectat conditiile de mentinere a valabilitatii esalonarii, intelegerea a expirat pe 3 martie 2023.

“Administratia Fondului pentru Mediu va demara/continua procedurile de executare silita in conditiile legii nr.207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, pana la recuperarea integrala a creantelor cu care debitorul, Municipiul Timisoara – CUI 14756536 figureaza la Fondul pentru Mediu”, se arata in adresa 018277/09.03.2023, semnata de Laurentiu Neculaescu, presedinte al Administratiei Fondului pentru Mediu, trimisa catre Dominic Fritz, primarul Timisoarei, la data de 9 martie 2023.

Fritz spune ca trebuie sa plateasca ”pentru gunoiul bagat sub pres la propriu de administratia Robu in perioada 2016-2020”.

Asa cum am anuntat din luna februarie a anului trecut, Primaria Municipiului Timisoara este obligata sa plateasca AFM suma de 5,6 milioane de lei (4,2 milioane de lei plus penalitati), pentru gunoiul bagat sub pres la propriu de administratia Robu in perioada 2016-2020.

Mai exact, in perioada amintita, administratia Robu a declarat ca a valorificat prin reciclare cantitati mult mai mari de deseuri decat o facuse in realitate, dar si ca ar fi depozitat cantitati mult mai mici de deseuri decat in realitate. Prin urmare, pentru a diminua impactul asupra bugetului local, actuala administratie a reusit sa esaloneze penalitatile impuse de AFM, platind incepand cu luna iulie a anului trecut transe egale de cate 470.000 de lei lunar pentru a stinge aceasta datorie.

Pana in prezent, toate obligatiile Primariei Municipiului Timisoara catre AFM au fost achitate si suntem convinsi ca esalonarea va fi mentinuta. Mai mentionam ca Primaria Municipiului Timisoara nu a fost si nici nu este executata silit, platind la timp toate obligatiile de plata pentru datoriile facute de fosta administratie, nu doar catre AFM, ci si alte institutii si companii, chiar daca efortul bugetar pe care orasul il face luna de luna este unul semnificativ”, a declarat Dominic Fritz. (I.P.)

Leave a Reply