Fostul sef al BCCO Timisoara a emis un document care l-a salvat pe „politistul” Victoras Micula de arestare preventiva. VEZI despre ce este vorba

Fostul sef al BCCO Timisoara, comisarul sef Mugur Poinar, apare mentionat in dosarul in care excentricul Victor Micula, fiul omului de afaceri Viorel Micula, a fost trimis in judecata in dosarul in care procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bihor il acuza ca a accesat ilegal baze de date ale Ministerului de Interne si a participat la o perchezitie cu cagula si geaca de politist, dosar in care au mai fost trimisi in fata instantei si patru subofiteri de la Politia Municipiului Oradea, intre care unul e pensionar.


Este vorba despre un document semnat de Mugur Poinar, in calitate de sef al BCCO Oradea, in care se dezvaluie ca Victor Micula ar fi furnizat informatii politistilor Antidrog din cadrul BCCO Oradea si „cu sprijinul informatiilor furnizate de dvs. s-a reusit prinderea in flagrant a doi traficanti de droguri de mare risc”.

Certificatul de buna purtare emis de seful BCCO Oradea a fost depus la dosarul aflat pe rolul Tribuanlului Bihor, in care procurorii solicitau arestarea preventiva a fiului patronului de la European Food si European Drinks.

Propunerea de arestare preventiva a fost inregistrata la Tribunalul Bihor pe 21.12.2020 si a primit termen de solutionare pentru data de 28.12.2020, motiv pentru care aparatorii lui Micula jr. aveau nevoie urgenta de documente ca sa convinga judecatorul ca, de fapt, clientul lor era o persoana de buna credinta, un cetatean model. In 23.12.2020, sub semnatura sefului BCCO Oradea, comisarul sef Laviniu Poinar, Micula a primit „certificatul” de buna purtare, iar judecatorii au dispus respingerea propunerii de arestare preventiva.

Paradoxal, Micula Jr. a fost ajutat de seful BCCO, chiar daca beizadeaua a sfidat organele de ancheta si s-a sustras urmaririi penale, fugind in Elvetia, ba chiar i-a atacat in mediul online pe ofiterii DGA care l-au cercetat, pe conturile sale de pe retelele sociale, catalogandu-i drept infractori.

Jurnalistii bihoreni au studiat dosarul in care cei doi traficanti de droguri – care ar fi fost prinsi in baza informatiilor venite de la Micula Jr. – au fost trimisi in judecata si condamnati, insa, ancheta apare ca a pornit „ca urmare a sesizarii din oficiu” a politistilor, fara sa se faca vreo referire la Micula jr., ca denuntator, martor ori colaborator. Asta, in conditiile in care, potrivit Legii 682/2002 privind protectia martorilor, astfel de persoane beneficiaza de injumatatirea limitelor de pedeapsa pentru propriile probleme penale, daca denunta si faciliteaza dovedirea unor fapte grave. (G.I.)

Leave a Reply