Iulian Bot, liderul unul clan tiganesc din Lugoj, a fost capturat in Italia! Bastanul a disparut din tara, dupa ce a fost condamnat in dosarul coruptiei de la IPJ Timis. VEZI cum s-a dat de gol

Condamnat la inchisoare pentru evaziune fiscala in dosarul fostului sef al IPJ Timis, bastanul Iulian Bot, liderul unui clan tiganesc din Lugoj, a fost prins in Italia, dupa ce a postat mai multe fotografii si video-uri pe Facebook.


”La data de 20 martie 2023, in urma schimbului de date si informatii cu autoritatile din Italia, a fost depistat un barbat, in varsta de 42 de ani, urmarit international, cautat in baza unui mandat european de arestare emis de autoritatile romane.

Pe numele acestuia, Curtea de Apel Timisoara a emis, la data de 13 martie 2023, un mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea, prin care a fost condamnat la 4 ani si 8 luni de inchisoare, pentru evaziune fiscala, cumparare de influenta si constituire a unui grup infractional organizat”, a transmis marti, 21 martie, IPJ Timis.

Autoritatile italiene urmeaza sa initieze procedura prevazuta pentru punerea in aplicare a mandatului european de arestare, in vederea predarii.

”Schimbul de date cu autoritatile italiene a fost efectuat de politistii Serviciului de Investigatii Criminale din cadrul I.P.J. Timis, prin intermediul Centrului de Cooperare Politieneasca Internationala – Biroul SIRENE”, a mai precizat IPJ Timis.

Reamintim ca Iulian Bot, zis si Viscol, a fost condamnat de ICCJ, in 13 martie 2023, intr-un dosar in care a fost cercetat si condamnat la inchisoare cu executare si fostul sef al IPJ Timis, Sorin Muntean.

Sorin Muntean a fost condamnat la patru ani si opt luni de inchisoare cu executare pentru luare de mita, suma pe care a primit-o fiind de 7.000 de euro pentru rezolvarea unui dosar de evaziune fiscala de 800.000 de euro. Cel care trebuia sa ”uite” de ancheta era comisarul-sef Pavel Dumitru, pe atunci seful Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice. Acesta a fost condamnat la 2 ani si 10 luni de inchisoare cu suspendare.

In acelasi dosar, cel care a dat mita, Iulian Bot, a fost condamnat pentru evaziune fiscala la 4 ani si 8 luni de inchisoare. Un contabil al firmei pe care o avea Bot a fost si el condamnat, tot la 4 ani si 8 luni de inchisoare. Avocatul lui Bot, Marian Balc, a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare. (V.E.)

Leave a Reply