In ultima saptamana, RETIM a ridicat 12 tone de deseuri abandonate ilegal in partea de nord a Timisoarei, langa perdeaua forestiera (P)

Primaria Municipiului Timisoara, impreuna cu parteneri din societatea civila si institutii publice, a efectuat in luna martie plantari la perdeaua verde a Timisoarei. Odata cu acestea s-au demarat si actiuni de salubrizare a zonei, iar prin operatorul RETIM Ecologic SA au fost ridicate in ultima saptamana, de pe domeniul public, 12 tone de deseuri abandonate ilegal in zona de nord a orasului.


Subliniem faptul ca responsabilitatea mentinerii zonelor publice in norme civilizate de igiena si curatenie revine si fiecarui cetatean in parte. Fenomenul abandonului deseurilor pe domeniul public ne afecteaza pe toti, pune presiune pe bugetele de salubrizare gestionate din bani publici si reprezinta o problema de sanatate publica.

Fiecare cetatean are posibilitatea de a preda gratuit deseurile la punctele de colectare autorizate, o modalitate legala, salubra si civilizata de a gestiona resturile menajere si cele din constructii, preferabila transportului ilegal si abandonului pe domeniul public.

Pe raza orasului exista patru puncte de colectare gratuita, in care timisorenii pot depozita, prin aport voluntar, mobila, covoare, gresie, obiecte sanitare, frunze si crengi, precum si deseuri rezultate din constructii si demolari.

De anul trecut, pot fi predate gratuit la centrele mentionate mai sus si deseuri din polistiren si carton provenite din ambalaje ale unor obiecte voluminoase sau electrocasnice.

Adresele si orarele obisnuite ale celor patru punctelor de colectare sunt urmatoarele:

Calea Torontalului, nr. 94 (L-V: 9-19, S: 8-16);

Calea Mosnitei, nr. 2-4 (L-V: 9-19, S: 8-16);

Str. A. Imbroane, nr. 70 (L-V: 9-19, S: 8-16);

Str. Ovidiu Cotrus, nr. 201 (fosta adresa: Calea Chisodei, Str. Mile Carpenisan, nr 3) (L-V: 9-17, S: 8-16).

In aceste locatii, cetatenii pot transporta si preda gratuit, in baza actului de identitate, urmatoarele cantitati de deseuri:

3 mc/luna deseuri vegetale, cu recomandarea ca frunzele si iarba sa fie depozitate in saci, iar crengile taiate la aproximativ 50 cm;

5 mc/luna deseuri voluminoase de uz casnic, cu recomandarea demontarii / dezasamblarii deseurilor voluminoase de uz casnic;

1 mc/luna deseuri provenite din locuinte, generate de activitati de reparatii si amenajari interioare, din constructii si demolari, cu recomandarea ca acestea sa fie depozitate in saci rezistenti. (Primaria Timisoara – Serviciul Comunicare)

Leave a Reply