Trofeul Festivalului – Concurs ”Gelu Stan” ramane in Banat! VEZI castigatorii uneia dintre cele mai importante competitii folclorice din Romania

Trofeul Festivalului – Concurs ”Gelu Stan” din acest an ramane in Banat! Din Oltenia, Moldova, din Transilvania si de pe  Valea Prahovei vin, cu cantecele lor si cu costume de o frumusete uluitoare, dovezi ale unei fascinante culturi traditionale, alti laureati ai editiei a V-a a uneia dintre cele mai importante competitii folclorice din Romania.


Sala Mare a Teatrului National ”Mihai Eminescu” din Timisoara a devenit locul emotiilor si al afirmarii pentru 17 tineri  finalisti care si-au cucerit un loc de neuitat in inimile spectatorilor.

Juriul a stabilit urmatorul clasament: Marele premiu: Roxana Goia – Timis. Premiul I: Delia Grandore – Vaslui, Premiul al II-lea: Nicoleta Crisante – Gorj, Premiul al III-lea – Delia Maria Costea – Alba, Premii speciale: Melinda Mitran – Gorj; Mihai Sebastian Serban – Mures; Nerea Fieraru – Prahova, Premiul special Radio Timisoara: Emma Iulia Crihan – Arad, Premiul Tineretii: Valentin Vadraru – Timisoara.

S-au acordat premii in bani in valoare de 12.900 lei.

Invitati in recital, Mariana Deac, Eduard Motan, laureatul editiei anterioare, Andreea Chisalita, Alexandra Acs, Cristian Tomoni si Dorinel Gavrilut au primit aplauze la scena deschisa, publicul traind cu intensitate fiecare emotie.

Spectacolul oferit de dansatorii Ansamblului Profesionist Banatul a intregit tabloul unei seri de neuitat cu jocuri din Valea Sieului si Braul Patimasilor, in regia maestrilor Nicolae si Brandusa Stanescu. Acompaniamentul a fost asigurat de orchestra Ansamblului Profesionist Banatul, dirijor Sebastian Rosca.  Evenimentul prezentat de Felicia Stoian a fost transmis online pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/ansamblul.banatul si  a fost finantat de Consiliul Judetean Timis.

Centrul de Cultura si Arta al Judetului Timis este o institutie de cultura in subordinea Consiliului Judetean Timis. (I.P.)

Leave a Reply