Timisoara a primit trofeul „Marul de Aur”, echivalentul Oscarului din cinematografie, in semn de apreciere a eforturilor de promovare a orasului ca destinatie turistica

Timisoara a intrat, de azi, in galeria destinatiilor din Romania premiate cu trofeul „Marul de Aur”, alaturi de Bucovina – 1975, Delta Dunarii, Marginimea Sibiului – 2009, Targu Jiu – 2014 si Oradea – 2019.


Asociatia pentru Promovarea Timisoarei, Clubul Presei de Turism FIJET Romania si Federatia Internationala a Jurnalistilor si Scriitorilor de Turism (FIJET) au organizat, vineri, 24 martie,  ceremonia de conferire a trofeului „Marul de Aur” orasului Timisoara.

Evenimentul a avut loc in sala Senatului Universitatii „Politehnica” Timisoara din Palatul Lloyd, Piata Victoriei 2, Timisoara, iar trofeul a fost inmanat primarului Dominic Fritz de catre presedintele FIJET, Tijani Hasddad.

Cu acest prilej, FIJET Romania a acordat distinctii mai multor personalitati din Timisoara, restaurante, muzee si alte institutii de cultura, pentru implicarea in proiectul TM 2023.

Considerat echivalentul premiului Oscar din cinematografie, „Marul de Aur”, „Pomme d’Or” sau „Golden Apple” este acordat unei organizatii, unui oras sau unei personalitati, in semn de recunoastere a demersurilor pentru promovarea si dezvoltarea turismului.

​Primele trofee au fost acordate de FIJET in anul 1971. Atunci au fost recompensate Sicilia, parcul de distractii Efteling, cu reprezentari ale unor povesti cu zane, din Tarile de Jos si Bokrijk, un complex de parcuri si muzee, aflat langa orasul belgian Genk.

Cele mai recente trofee „Marul de Aur” au fost acordate de FIJET in toamna anului trecut, orasului Novi Sad (Serbia) si orasului Izmir (Turcia). Din 1971 si pana in prezent, FIJET a conferit 69 de astfel de trofee, de marimi si forme diferite. (I.P.)

Leave a Reply