Adjudecare cu bucluc! Fondul de vanatoare Pischia va fi scos din nou la licitatie, dupa ce Asociatia “Sfantul Hubertus” din Timis a refuzat contractul de gestiune

Fondul cinegetic nr. 14 din judetul Timis, mai cunoscut dupa numele localitatii, Pischia, va fi scos la licitatie, din nou, de Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor, dupa ce noul concesionar nu s-a mai prezentat pentru incheierea contractului de administrare.


Asociatia de vanatoare “Sfantul Hubertus” din Timis a castigat licitatia organizata, in 10.01.2023, la sediul ministerului, cu o oferta finala de 40.566 euro/an, o suma net superioara fata de cele anuntate de celelalte cinci asociatii inscrise in concursul de oferte.

Noul gestionar al fondului Pischia, A.V.  “Sfantul Hubertus” Timis – reprezentata de milionarul Todor Paul Cornel, fostul proprietar al cazinoului Bastion – a trecut rapid peste euforia castigarii licitatiei si, analizand situatia la rece, a realizat faptul ca o chirie de peste 40.000 de euro pe an este exagerata, in conditiile in care, in ultimii ani, vanatul s-a imputinat.

Astfel, a renuntat sa se prezinte la minister pentru incheierea contractului de administrare, chiar daca acest lucru a presupus pierderea garantiei de peste 2.000 de euro.

„Eram aproape sigur ca nu vor mai merge sa semneze contractul, intrucat este vorba despre o suma foarte mare, pe care nu o poti obtine din administrarea fondului. Mai cu seama la cei peste 40.000 de euro se adauga cheltuielile cu paznicii, hrana animalelor si administrarea fondului. Plus ca, pe fondul Pischia, din cauza frecventelor partide de vanatoare din ultimii ani, organizate sub brandul fondului lui Ceausescu, numarul animalelor a scazut considerabil. Pierderea garantiei nu reprezinta o problema, cata vreme ai evitat asumarea unor obligatii de plata care ar fi presupus aducerea banilor de acasa”, spune omul de afaceri Eugen Seracin, un vanator impatimit.

Dupa cum ne-au confirmat reprezentantii Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor, licitatia va fi reluata, insa Asociatia de vanatoare “Sfantul Hubertus” Timis va avea interdictie de participare. (G.I.)

Leave a Reply