Pedalare peste granita! Aproape 300 de biciclisti din Timis au trecut frontiera inspre Serbia, pe cea mai lunga pista din Romania

Deschiderea punctului de trecere a frontierei de la Otelec, pe langa pista de biciclete construita de-a lungul canalului Bega intre Timisoara si Zrenjanin, s-a dovedit a fi foarte apreciata de public. Datele inregistrate arata ca aproape 300 de persoane au trecut frontiera, sambata si duminica, intre orele 8 – 20, pe cea mai lunga pista de biciclete din Romania.


Masura a venit in urma initiativei Consiliului Judetean Timis, care a solicitat Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara deschiderea lunara a unui punct de trecere a frontierei, in perioada martie – octombrie 2023.

Faptul ca atatea persoane au raspuns apelului nostru de a petrece timp liber in natura, pe bicicleta, demonstreaza ca exista interes pentru un stil de viata sanatos si dorinta de a explora zonele turistice locale.

Deschiderea acestui punct de frontiera este mai mult decat binevenita si in contextul evenimentelor culturale care se vor desfasura cu ocazia Programului Timisoara Capitala Europeana a Culturii”, a spus  Alin Nica, presedintele Consiliului Judetean Timis.

Urmatoarele weekend-uri preconizate in care trecerea in tara vecina va fi posibila pe pista de pe malul Begai sunt: 29 – 30 aprilie; 27 – 28 mai; 03 – 04 iunie; 24 – 25 iunie; 29 – 30 iulie; 26 – 27 august; 23 – 24 septembrie; 28 – 29 octombrie.

In acest proiect, CJ Timis este initiator si partener alaturi de Administratia Bazinala de Apa Banat si de Primaria Zrenjanin. (I.P.)

Leave a Reply