AirConnect, cea mai noua companie aeriana romaneasca, va opera zboruri estivale spre litoral de pe mai multe aeroporturi, printre care si Timisoara (P)

Cea mai noua companie aeriana romaneasca, AirConnect, incepe operarea de zboruri regulate, din 27 martie. Acestea vor fi atat interne, din Bucuresti, catre orase precum Baia Mare, Sibiu, Suceava si Targu Mures, dar si externe, din Bucuresti si Cluj, catre Budapesta. Din luna iunie, vor fi operate noi rute, estivale, in tara si in strainatate.


,,Ne-am propus sa devenim prima optiune de zbor pentru pasagerii din Sud-Estul Europei, iar astazi am facut un prim pas in aceasta directie. Ne bucuram sa putem oferi romanilor o conexiune la preturi avantajoase, sigura, rapida si confortabila intre Capitala si unele dintre cele mai mari orase ale tarii.

Lucram activ la diversificarea rutelor. Peste trei luni vom opera noi zboruri, special pentru sezonul estival. Cel mai probabil, din toamna, vom extinde atat lista destinatiilor interne, cat si a celor externe”, a declarat Tudor Constantinescu, Directorul General AirConnect.

Rutele operate de AirConnect din 27 martie sunt:

Bucuresti – Sibiu, 5 frecvente saptamanale
Bucuresti – Suceava, 5 frecvente saptamanale
Bucuresti – Baia Mare, 2 frecvente saptamanale
Bucuresti – Targu Mures, 4 frecvente saptamanale
Bucuresti – Budapesta, 2 frecvente saptamanale
Cluj Napoca – Budapesta, 2 frecvente saptamanale

Zborurile estivale, operate din iunie, vor fi intre Bucuresti si Dubrovnik si intre Constanta si Cluj, Oradea, Suceava, Timisoara. 

Flota AirConnect include doua aeronave ATR 72-600, cu o configuratie de 68 de locuri. Acestea au o cabina imbunatatita, pentru confortul sporit al pasagerilor. In acelasi timp, sunt cele mai eficiente aeronave regionale, din punct de vedere al consumului de combustibil – cu 40% mai putine emisii de CO2 per calatorie.

Zborurile sunt disponibile online pe site-ul companiei www.air-connect.com, prin intermediul aplicatiei mobile, dar si prin intermediul agentiilor partenere, al sistemului global de distributie Amadeus si al principalelor platforme online din tara si din strainatate. Pentru pasagerii frecventi am pus la dispozitie programul de fidelitate KONnectibles care asigura, pe langa reduceri consistente pe toata durata anului, si avantaje atat la aeroport, cat si pe timpul zborului.

In 2022, AirConnect a operat zboruri charter catre Grecia, Turcia, in parteneriat cu touroperatori precum Karpaten Turism, Dertour, Cocktail Holidays, AeroVacante.


AirConnect este o companie aeriana romaneasca, infiintata in 2022, cu obiectivul de a opera curse interne si zboruri de tip charter. Flota AirConnect include, in prezent, doua aeronave ATR 72-600, iar in curand, va ajunge la patru. Compania isi propune sa devina lider de piata pe segmentul de zboruri regionale. (I.P.)

Leave a Reply