Politistul premiat cu “Diploma de integritate”, acuzat ca a luat mita sub forma unor sedinte gratuite la SPA sau sponsorizari la echipa de fotbal unde juca fiul sau

Scandalul de coruptie care zguduie Politia Rutiera Brasov scoate la iveala profilul infractional al unuia dintre politistii model al sistemului. Astfel, printre agentii retinuti de procurori, in urma unor perchezitii de amploare, se numara si politistul premiat anul trecut cu placheta de onoare a Politiei Romane.


Agentul-sef Cornel Sandu poreclit „Lupul” ar fi intervenit pe langa colegi cu atributii de politie rutiera pentru ca acestia sa nu aplice masuri legale in anumite situatii de natura contraventionala, scrie observatornews.ro.

In schimbul interventiilor sale, “politistul anului” ar fi primit  foloase precum accesul la serviciile spa ale unui hotel sau sponsorizari pentru echipa de fotbal la care joaca fiul sau, spun anchetatorii.

In alte situatii, politistii primeau mita prin intermediari pentru ca soferii candidatii la obtinerea permisului de conducere sa poata obtine acest document. Politistii, printre care si agentul sef Cornel Sandu, ar putea fi prezentati in instanta de judecata cu propunerea de arestare preventiva.

Perchezitiile au avut loc in Brasov, statiunea Poiana Brasov, orasul Rasnov, localitatile Moieciu, Dumbravita, Harman si Halchiu. Dintre acestea, trei au fost la sediile unor institutii publice, respectiv la sediul SPCRPCIV Brasov si la sediile a doua structuri de politie din cadrul IPJ Brasov, se precizeaza intr-un comunicat dat publicitatii de DGA.

Exista date conform carora politisti rutieri ar fi primit, in anumite situatii, diverse foloase pentru a nu aplica masurile legale in cazul constatarii unor incalcari ale regulilor de circulatie pe drumurile publice.

De asemenea, unul dintre politisti ar fi instigat un conducator auto, caruia ii retinuse permisul, la conducerea pe drumurile publice a unui autoturism, iar in alta situatie, prin activitatile intreprinse, politistul ar fi favorizat o persoana aflata intr-o procedura judiciara prin ingreunarea cercetarilor.

Totodata, cercetarile vizeaza si fapte ale unor lucratori din cadrul SPCRPCIV care, in schimbul unor foloase, ar fi favorizat candidatii la obtinerea permisului de conducere ori ar fi programat, preferential, diverse persoane fie pentru sustinerea examenului, fie pentru inmatriculare sau preschimbarea permisului”, a mai precizat sursa citata.

Reamintim ca agentul sef principal Cornel Sandu, de la Politia Orasului Rasnov, retinut, ieri, pentru abuz in serviciu, favorizarea faptuitorului si instigare la aceste fapte, a fost premiat, in urma cu doi ani, de ministrul de Interne, Lucian Bode, cu „Diploma de integritate”. (V.E.)

Leave a Reply