Barbatul condamnat la inchisoare pentru impuscarea unui caine, langa Timisoara, va fi transferat intr-un penitenciar din Austria

Un reprezentant al Ambasadei Austriei in Romania s-a deplasat, recent, la Timisoara, in cadrul procedurilor privind tranferul unui detinut din Penitenciarul Timisoara intr-o inchisoare din Austria. Este vorba despre barbatul in varsta de 65 de ani, cu rezidenta in localitatea Sag, care a fost condamnat la 2 ani si 10 luni de inchisoare, cu executare, pentru impuscarea unui caine maidanez.


Conform sentintei pronuntate de Judecatoria Timisoara, ramasa definitiva la Tribunalul Timis, „in data de 02.01.2022, in jurul orei 18,49, in timp ce se afla in sala veche de asteptare a statiei CFR Timiseni, din localitatea Sag, austriacul a executat mai multe focuri de arma, folosind pistolul marca Glock 17, calibrul 9 mm, provocand cu intentie uciderea unui caine fara stapan”.

Dupa ce a fost depus in penitenciar pentru ispasirea pedepsei, avocatul sau, Florin Kovacs, a formulat o actiune la Judecatorul de supraveghere a privarii de libertate la Penitenciarul Timisoara in care a solicitat aprobarea transferului, in vederea executarii pedepsei, in Republica Austria.

„Admite cererea formulata de PPL Perte Mircea, detinut in prezent in Penitenciarul Timisoara. Initiaza procedura de transmitere catre statul de executare Republica Austria a hotararii judecatoresti romane”, se mentioneaza in Incheierea semnata de judecatoarea Sarbu Monica Elena.

In paralel, dupa cum ne-a comunicat avocatul Florin Kovacs, a fost formulata o plangere la CEDO pentru incalcarea dreptului la un proces echitabil. In acest sens, pe rolul Curtii Europene s-a format dosarul 55402/2022, impotriva Statului Roman, aflat in procedura verificarii admisibilitatii.

„Am fost solicitat de secretarul II din cadrul Ambasadei Austriei la Bucuresti sa-l insotesc la Penitenciarul Timisoara, pentru intocmirea raportului legat de transferul in Austria a persoanei condamnate. A avut loc o intalnire si cu consulul onorific al Austriei la Timisoara, Georg Bardeau”, ne-a declarat Florin Kovacs. (G.I.)

Leave a Reply