Alex Florenta, fostul sef al DIICOT Timisoara, numit functia de procuror general al Romaniei. Profesionalismul a contat mai mult decat ca provine din Sibiul lui Iohannis si Kovesi

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretele prin care numeste noii procurori sefi la Parchetul General si la DNA. Astfel, au primit mandate de 3 ani Alex-Florin Florenta in functia de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) si Marius-Ionut Voineag ca procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale.


Luni, presedintele Klaus Iohannis declara ca apreciaza faptul ca Ministerul Justitiei a decis din timp sa faca propunerile pentru sefia DNA si a Parchetului General si ca aceste propuneri „vor ajunge la mine si voi lua o decizie corespunzatoare”.

Pe 23 martie, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a transmis presedintelui Klaus Iohannis propunerile sale privind numirea lui Alex-Florin Florenta in functia de procuror general si a lui Marius Ionut Voineag in functia de procuror sef al DNA, dupa ce acestia au primit aviz favorabil din partea CSM.

In cazul Alinei Albu, candidata la functia de procuror sef al DIICOT si care a primit aviz negativ la CSM, ministrul Justitiei a anuntat ca organizeaza un nou interviu.

Marius Voineag a fost adjunct al Sectiei pentru urmarire penala si criminalistica din Parchetul General si fost sef al Serviciului de combatere a macrocriminalitatii economico-financiare din cadrul DIICOT. Ca procuror de caz, Voineag a instrumentat unul dintre dosarele lui Sorin Ovidiu Vantu si ale sindicalistului Liviu Luca, dosarul Ultrapro Computers, dosarul manipularii pietei de capital privindu-l pe fostul sef al SIF Banat Dragos Bilteanu, iar la Parchetul General a intrumentat dosare de contrabanda si obtinere ilegala de fonduri.

Procurorul Voineag a scris in declaratia sa de avere ca a primit 502.500 de lei la petrecerea de botez. Alex Florin Florenta a fost procuror DIICOT si a fost contracandidatul actualei sefe a Parchetului General, Gabriela Scutea, a carei activitate a criticat-o deschis in cadrul interviului pentru functia de procuror sef.

Florenta a vorbit de pasivitatea parchetului si a declarat jurnalistilor ca „Ministerul Public nu isi mai asuma niciun rol activ in ceea ce inseamna demararea unor anchete penale”. (V.E.)

Leave a Reply