COD ROSU de viscol si ninsori! Autoritatile au decis inchiderea totala a circulatiei pe drumurile din judetele Botosani si Iasi

Autoritatile au decis sa interzica in totalitate circulatia masinilor pe drumurile din judetele Botosani si Iasi. Pana acum, masura luata din cauza ninsorii si a viscolului viza doar camioanele.


Masura a fost luata de CNAIR impreuna cu Politia Rutiera, din cauza fenomenelor meteorologice extreme.

„De la ora 21,30 se inchide circulatia pentru toate categoriile de autovehicule in judetele Botosani si Iasi. Decizia are ca principal scop protejarea vietii cetatenilor, care ar putea ramane blocati pe drum in propriile autovehicule”, a anuntat CNAIR.

Masura se aplica si mijloacelor de transport persoane, asa ca plecarea din autogari a autovehiculelor este interzisa pe perioada restrictiilor instituite.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare de cod rosu de viscol si ninsori abundente pentru judetele Botosani si Iasi. Avertizarea este valabila pana joi, la ora 04.

Vizibilitatea va scadea spre zero pe anumite sectoare de drum, precizeaza autoritatile care ii sfatuiesc pe soferi sa evite deplasarile in zonele afectate, sa se informeze din surse oficiale inainte de a pleca la drum si sa aiba autovehiculele echipate de iarna.

De asemenea, avand in vedere fenomenele meteo extreme, Prefectura Suceava a anuntat, miercuri seara, ca dispune inchiderea circulatiei pe sectorul de drum Suceava – Paltinoasa, DN 17.

Circulatia va fi dirijata pe DN 2E – DN2. Inchiderea drumului se va face incepand cu orele 22,30, pana in data in data de 06.04.2023, orele 05. (I.P.)

Leave a Reply