Cum se apara Grindeanu in scandalul spagilor de la Aeroportul Otopeni: „Inteleg ca sunt ciufut, nu am anturaj si nu merg pe combinatii”

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a transmis vineri, 7 aprilie, ca nu ii cunoaste personal pe cei care apar in stenogramele aparute in spatiul public in legatura cu dosarul privind activitatea Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti.


Acesta a adaugat apoi ca este ”ciufut”, nu are anturaj si ca nu merge ”pe combinatii”. Grindeanu a explicat ca cei care detin spatii in Aeroportul Otopeni sunt in faza in care li s-au prelungit contractele de inchiriere pe doua luni, pana la finalizarea licitatiei, si a subliniat ca fostul ministru al Transporturilor prelungise contractele de inchiriere pe trei ani.

Inteleg ca sunt ciufut, nu am anturaj si nu merg pe combinatii. In inauarie 2022, la vreo 3-4 saptamani, dupa ce am venit in functia de ministru al Transporturilor, s-a lansat prima licitatie pentru spatii. Pana atunci numai povesti.

Am vazut tot felul de zmei din astia care au spus cum s-au luptat ei. In ianuarie s-a lansat prima oara aceasta licitatie. A fost pe parcursul anului 2021 un control de la Consiliul Concurentei. In perioada aceea a fost acelasi zmeu la Ministerul Transporturilor, care a fost de acord ca se poate prelungi cu 3 ani inchirierea spatiilor. Nu am fost de acord, drept dovada ca dupa ce am venit la Ministerul Transporturilor am cerut reluarea licitatiei. In acest fel aeroportul castiga mai multi bani si pasagerii au servicii mai bune. Sunt importante aceste doua componente”, a precizat Grindeanu.

De asemenea, ministrul Transporturilor a explicat ca nu se cunoaste cu cei din stenograme. “Noaptea mintii!”

”Nu ii cunosc, nu am vazut pe nimeni vreodata. Aceste persoane care au fost inregistrate au reusit prin tot felul de chichite sa amane licitatia si un proces l-au si castigat, o sentinta care spune ca domnii astia care sunt operatori au dreptul sa participe la procedura prin care se face caietul de sarcini. Noaptea mintii. Suntem in faza in care se va clarifica pe a treia procedura pornita.

Sper ca ritmul sa fie unul mai rapid asfel incat sa avem aceasta licitatie. Cand s-a terminat contractul, in decembrie 2022, aveam decizia pe care domnul fost ministru a acceptat-o, cea cu prelungirea pe trei ani a contractelor de inchiriere. Si aveam doua posibilitati, sa prelungim cu doua luni contractele sau sa inchidem pana la finalul licitatiei. Acest lucru insemna ca aeroportul pierdea si nu puteai sa iti iei o apa. S-a decis sa ramana doua luni pana la finalul licitatiei. Suntem in acea faza”, a explicat Grindeanu.

Fostul director general al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti (CNAB) George Alexandru Ivan a fost retinut, alaturi de trei oameni de afaceri, intr-un dosar de luare de mita si trafic de influenta instrumentat de DNA. De asemenea, fostul director al Directiei Management Facilitati Aeroportuare din cadrul CANB a fost plasat sub control judiciar. (I.P.)

Foto: arhiva

Leave a Reply