Rulotele cu mezeluri AGIL, evacuate de pe strazile Timisoarei! „Continuam eliberarea domeniului public de tot ce e ilegal”, anunta primarul Dominic Fritz

Cel mai important producator autohton de mezeluri din Timis, AGIL, aflat pe piata de profil din 1992, a pierdut definitiv litigiul cu Primaria Timisoara, declansat de refuzul administratiei locale de a mai permite functionarea pe domeniul public a rulotelor cu produse de carmangerie.


Astfel, incepand de azi, se pune in executare decizia de evacuare de pe domeniul public a rulotelor AGIL, operatiunea fiind supravegheata indeaproape de insusi primarul Dominic Fritz.

De altfel, edilul german al Timisoarei a anuntat pe pagina sa de Facebook ca, in continuare, dupa chioscurile de presa si cele de vanzare a biletelor de tramvai, elibereaza domeniul public de tot felul de structuri ilegale.

Dupa cele doua rulote ridicate azi, din Piata Balcescu si zona Turist, din Calea Sagului, urmeaza, in zilele urmatoare, alte noua.

„In cazul asa-ziselor rulote ridicate azi, contractele de inchiriere cu Primaria au expirat din ianuarie 2019 si au fost prelungite pana in iunie 2021. Firma ne-a dat in judecata in 2021 si acum a pierdut definitiv. Azi, dupa mai multe solicitari, am intervenit si le-am ridicat de pe domeniul public. Toate costurile de ridicare si depozitare vor fi suportate de firma in cauza.

Timisoara are de anul trecut un regulament clar de comert stradal, a carui respectare nu este negociabila. Sunt hotarat sa continuam eliberarea domeniului public de tot ce e ilegal si sa restabilim respectul pentru lege. In Timisoara marea majoritate a comerciantilor respecta regulile, asa ca nu ne lasam intimidati de o minoritate care prin diverse tertipuri isi imagineaza ca poate fenta aplicarea legii”, a precizat Dominic Fritz.

Mesajul sau a starnit zeci de comentarii, unul dintre acestea, postat de criticul edilitar Alin Andrei Gorscovoz, face referire la interesul primarului ca tot ce e romanesc sa dispara.

„Este un atac direct la cel mai mare producator de mezeluri din zona: AGIL. Tot ce este romanesc trebuie sa dispara. Cumparati doar hipermarketurile Lidl si Kaufland care au umplut orasul”, protesteaza Gorscovoz, combatut de altii cu indemnul ca, un asa mare agent economic, cu peste 500 de angajati si o capacitate de productie de 40 tone/ zi, sa-si inchirieze spatii pentru magazine moderne si sa nu-si mai vanda produsele din rulota. (Mara Ion)

One thought on “Rulotele cu mezeluri AGIL, evacuate de pe strazile Timisoarei! „Continuam eliberarea domeniului public de tot ce e ilegal”, anunta primarul Dominic Fritz

  1. Oricum mezeluri de rahat, pline de chimicale . Blocurile din Dumbravita au scapat ?

Leave a Reply