Fostul presedinte Emil Constantinescu, lansare de carte la Timisoara. Caderea dictaturilor comuniste in Europa Centrala si de Est si destramarea URSS, trecute in revista de Laura Ganea

Fostul presedinte al Romaniei, Emil Constantinescu lanseaza la Timisoara, la invitatia Consiliului Judetean Timis, cartea „Parteneriatul Strategic Romania- SUA: 25. Garantie de securitate pentru Romania in mileniul 3”.


Evenimentul va avea loc marti, 11 aprilie, in Sala Baroca a Muzeului National de Arta Timisoara, la ora 11,30 si va fi moderat de Alin Nica, presedintele Consiliului Judetean Timis.

Sunt asteptati sa participe jurnalisti, persoanele interesate de situatia geopolitica a Romaniei, precum si publicul larg dornic sa il intalneasca pe fostul presedinte al Romaniei.

Cartea-documentar „Parteneriatul Strategic Romania- SUA: 25. Garantie de securitate pentru Romania in mileniul 3”, scrisa de Laura Ganea si inclusa in colectia RAO Clasic, trece in revista evenimentele ce au condus la caderea dictaturilor comuniste in Europa Centrala si de Est si destramarea URSS, documentand intreaga reorientare a politicii externe romanesti pana la momentul aderarii Romaniei la organismele euro-atlantice.

Aparut sub egida Institutului de Studii Avansate pentru Cultura si Civilizatia Levantului, in cadrul colectiei „Istoria recenta si anticiparea viitorului”, volumul a fost realizat cu sprijinul Fundatiei Romane pentru Democratie, Agentiei Nationale de presa Agerpres si al companiei BAT, a carei aniversare de 25 de ani pe piata romaneasca este legata de lansarea Parteneriatului Strategic Romania-SUA. (I.P.)

Leave a Reply