Moneda din argint cu tema Timisoara 2023 – Capitala Europeana a Culturii emisa de BNR. VEZI cat costa si de unde se poate achizitiona

Banca Nationala a Romaniei va lansa in circuitul numismatic, incepand cu data de 10 aprilie 2023, o moneda cu tema Timisoara 2023 – Capitala Europeana a Culturii. Potrivit unui comunicat al BNR, moneda va fi confectionata din argint, cu o greutate de 31,1 grame, si va avea valoarea nominala de 10 lei.  


Aversul monedei prezinta turlele Catedralei Mitropolitane Ortodoxe si Palatul Culturii din Timisoara, stema Romaniei, inscriptia „ROMANIA” in arc de cerc, valoarea nominala „10 LEI” si anul de emisiune „2023”.

Reversul monedei prezinta cladiri din Piata Unirii din Timisoara, Domul Romano-Catolic, stema orasului si inscriptiile ,,TIMISOARA” si ,,CAPITALA EUROPEANA A CULTURII”.

Monedele din argint vor fi ambalate in capsule de metacrilat transparent si vor fi insotite de brosuri de prezentare si de certificate de autenticitate, redactate in limbile romana, engleza si franceza. Pe certificatele de autenticitate se gasesc semnaturile guvernatorului BNR si casierului central.

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese.

Pretul de vanzare pentru moneda din argint este de 460,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv brosura de prezentare si certificatul de autenticitate.

Monedele din argint cu tema Timisoara 2023 – Capitala Europeana a Culturii au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.

Lansarea in circuitul numismatic a acestor monede se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Constanta, Dolj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei. (I.P.)

NOTA: Informatii cu privire la achizitia monedelor se regasesc pe site-ul Bancii Nationale a Romaniei, sectiunea Numismatica http://www.bnr.ro/Numismatica-726.aspx.

 

Leave a Reply