Ultraj judiciar! Un avocat a fost condamnat la 1 an de inchisoare, dupa ce si-a agresat o colega de breasla. Cei doi, adversari la divortul sotilor care detin MG Tour SRL

Avocatul Ramazan Alper a fost condamnat de Curtea de Apel Bucuresti la 1 an de inchisoare, cu amanarea aplicarii pedepsei pentru un termen de supraveghere de 2 ani, in dosarul in care a fost trimis in judecata de procurori pentru ultraj judiciar. Acesta este acuzat ca si-a agresat o colega in timp ce isi exercita atributiile de serviciu.


In luna septembrie 2021, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti a dispus trimiterea in judecata a avocatului Ramazan Alper, avocat in Baroul Bucuresti, pentru infractiunea de ultraj judiciar.

S-a retinut faptul ca, la 11 iunie 2021, avocatul constantean Ramazan Alper, aflat in exercitarea atributiilor de serviciu, a agresat persoana vatamata Cristiana Filisan, avocata in cadrul Baroului Constanta care, de asemenea, se afla in timpul si in legatura cu exercitarea atributiilor de serviciu.

Agresiunea a avut loc ca urmare a nemultumirii inculpatului legata de atitudinea profesionala a persoanei vatamate, manifestata intr-un litigiu .

Potrivit surselor judiciare, pe data de 11 iunie a fost convocata Adunarea Generala a Actionarilor in cadrul societatii MG Tour SRL, detinuta de sotii Georgeta si Mircea Dobre, proprietarii hotelului Dunarea, din Mamaia. Aceasta sedinta a fost organizata in contextul partajului judiciar, ca urmare a divortului celor doi.

In acest cadru, avocatul agresor o reprezenta pe Georgeta Dobre, in timp ce partea vatamata il reprezenta pe Mircea Dobre, fost viceprimar al Constantei in perioada in care Decebal Fagadau a preluat atributiile de primar ale inculpatului Radu Mazare.

In acest context, intre cei doi avocati a survenit un conflict, initial verbal, insa, ulterior, acesta a degenerat intr-unul violent. Mai exact, Alper a lovit-o pe colega sa cu pumnul in umar, dupa care a impins-o si a scos-o afara. La fata locului a fost solicitata si interventia politistilor, pentru a calma spiritele. Insa, in cele din urma, totul a culminat cu o plangere penala, dupa care a urmat trimiterea in judecata a avocatului agresor.

Dupa finalizarea cercetarii judecatoresti, instanta de fond i-a aplicat avocatului agresor o pedeapsa constand intr-un an de inchisoare, a carei executare a fost amanata pentru un termen de supraveghere de 2 ani.

Sentinta penala nu este definitiva si poate fi atacata cu apel. (V.E.)

Leave a Reply