Paste fericit? Rosiile, de doua ori mai scumpe decat carnea de miel. „Vine lumea, se uita si pleaca mai departe!”

Preturile la rosiile oltenesti au explodat, in aceasta perioada, si au ajuns sa coste 65 de lei kilogramul. Cat doua kilograme de carne de miel. Unde mai pui ca, pe langa rosii, pentru o salata, mai ai nevoie de castraveti, iar un kilogram de castraveti autohtoni se vinde cu 35 de lei. Sunt preturile practicate in piata agroalimentara din centrul Municipiului Alba Iulia.


Se gasesc si rosii la preturi mai mici intre 17 si 20 de lei kilogramul, dar acestea sunt de import, din Spania sau Ungaria.

Un reporter de la publicatia alba24.ro a discutat cu o vanzatoare din piata din Alba Iulia, care are la vanzare rosii la 65 de lei kiogramul.

Vanzatoarea a explicat de ce rosiile autohtone sunt atat de scumpe.

In linii mari, rosiile la 65 de lei kilogramul costa atat, deoarece in 2023, ”Pastele vine foarte devreme, oamenii au facut incalzire (n.r. au incalzit serele in care au fost crescute rosiile) si ele sunt scumpe.

La castraveti preturile sunt de 30 lei, rosiile, 60 – 65 lei, fata de alea de import care sezonul lor este iarna la noi acum incep”, a explicat vanzatoarea.

Cu preturi asa ridicate clientii nu prea se inghesuie sa le cumpere. Vanzatoarea mai spune ca ”prin piata bate vantul”.

Clientii au o parere proasta despre preturile practicate mai explica femeia. Dar ”asta este nu avem ce face, am adus putine doar cate o lada din fiecare doar ca sa incepem cu ceva.

Nu este vremea lor este inca devreme. Daca era Pastele mai tarziu, erau alte preturi. Este frig afara, marfa nu este. Noi am adus asa sa avem, nu ca sa vindem”, a mai declarat femeia.

”Nici nu avem cui sa vindem. Nici astea de import nu se vand asa bine. Astea sunt 17 lei, 20, 25 de lei, dar nu se face nici o alegere. Vine lumea, se uita si pleaca mai departe. Se mira, dar asta este, nu as vrea eu sa le pun atat la pret, dar sunt scumpe la cumparare, sunt foarte scumpe, asa pleaca foarte scumpe. Este a doua mana, a treia mana, deci nu pleaca de la producator”, s-a plans vanzatoarea. (I.P.)

Sursa: alba24.ro

Leave a Reply