Trafic restrictionat pe soselele in Ungaria pentru autovehicule de peste 7,5 tone, in perioada 7 – 10 aprilie, de Pastele catolic

Traficul autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone este restrictionat pe teritoriul Ungariei de vineri pana luni, in intervalul 7 – 10 aprilie, cu ocazia Sarbatorilor Pascale la catolici, a anuntat Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera (ITPF) Oradea, intr-un comunicat preluat de Agerpres.


Autoritatile de frontiera din Ungaria au comunicat ca traficul acestui tip de vehicule este restrictionat, dupa un anumit program. Astfel vineri, 7 aprilie, intre orele 7 si 23, traficul este restrictionat. Se circula insa din noaptea de vineri, de la ora 23, pana duminica dimineata la ora 7. In timpul acestei zile se interzice traficul, dar se da drumul in cursul noptii, de la ora 23 pana luni dimineata la ora 7. Luni, pe zi, iarasi se inchide traficul, pentru a se redeschide la ora 23.

In intervalele vizate de restrictii, soferii automarfarelor au obligatia sa stationeze in parcarile special amenajate, pana la reluarea circulatiei pe drumurile publice din tara vecina.

In perioada respectiva, traficul de calatori si autoturisme prin punctele de trecere a frontierei se va desfasura in conditii normale.

Conducerea ITPF Oradea recomanda cetatenilor romani si straini care trebuie sa tranziteze frontiera nationala in aceasta perioada sa foloseasca toate punctele de frontiera deschise in regim international si sa consulte aplicatia Trafic on-line, disponibila pe pagina de internet a Politiei de Frontiera – www.politiadefrontiera.ro.

Se reaminteste ca la granita cu Ungaria sunt deschise 12 puncte de trecere in regim international dupa cum urmeaza:
– in judetul Arad: Nadlac, Nadlac II, Turnu si Varsand;
– in Bihor: Salonta, Bors, Bors II, Valea lui Mihai si Sacuieni;
– in Satu Mare: Petea si Urziceni,
– in Timis: Cenad.

De asemenea, la granita cu Ungaria, in zilele de sambata si duminica, in intervalul orar 9 – 17 (ora Romaniei), mai sunt operationale 10 puncte de trecere ocazionale, in judetele Satu Mare, Bihor si Arad. Aceste puncte trecere ocazioanala a frontierei sunt destinate traficului de persoane si autovehicule de pana la 3,5 tone si sunt utilizate preponderent de catre cetatenii romani si maghiari din localitatile de frontiera. (I.P.)

Leave a Reply