FLAGRANT. Doi dealeri de droguri din Timisoara, arestati pentru 30 de zile. Au fost saltati de mascati in timp ce ridicau un colet cu 9 kg de cannabis expediat din Spania

Judecatorul de drepturi si libertati de la Tribunalul Timis a dispus arestarea preventiva a doi dealeri de droguri din Timisoara, care au fost prinsi in flagrant delict in timp ce preluau un colet cu cannabis venit din Spania.


„Admite propunerea formulata de Parchetul de pe langa ICCJ-DIICOT Timisoara. Dispune arestarea preventiva pentru o perioada de 30 de zile, incepand cu data de 07.04.2023, pana la data de 06.05.2023, a inculpatilor Ciresan Adrian si Nechifor Claudia Maria. Respinge cererea inculpatilor, formulata prin aparator din oficiu, privind luarea unei alte masuri preventive”, se mentioneaza in Incheierea – masuri preventive (faza de UP) nr. 61/2023 pronuntata de Tribunalul Timis, in camera de consiliu.

Masura arestului preventiv nu este definitiva, ci poate fi contestata in 48 de ore de la pronuntare.

Potrivit unui comunicat a DIICOT Timisoara, la data de 6 aprilie, doua persoane, un barbat in varsta de 41 de ani si o femeie in varsta de 24 de ani, au fost prinse in flagrant delict, in timp ce ar fi preluat un colet ce continea droguri de risc. Coletul, expediat din Spania, prin intermediul unei firme de curierat, continea aproximativ 9 kilograme de cannabis.

Cei doi traficanti au fost retinuti pentru 24 de ore, dupa care au primit mandate pe cate 30 de zile, fiind cercetati sub aspectul savarsirii infractiunilor de trafic international de droguri de risc si trafic de droguri de risc.

Actiunea s-a desfasurat in contextul masurilor intreprinse de politistii antidrog din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Timisoara pentru combaterea traficului international de droguri, in care sunt implicate grupari infractionale ce au ca preocupari introducerea in tara de droguri de risc, respectiv cannabis si distribuirea acestora la nivel stradal. (G.I.)

Foto: arhiva

Leave a Reply