Sindicalistii din prefecturi anunta ca, de luni, declanseaza greva generala. Majorarea salariilor, una dintre principalele revendicari ale protestatarilor

Functionarii publici si personalul contractual din prefecturi declanseaza, luni, pe 10 aprilie, greva generala. Aproximativ 1.800 de persoane vor participa la protest, in intreaga tara. Trecerea Institutiei Prefectului in subordinea Secretariatului General al Guvernului si majorarea salariilor sunt principalele revendicari, spune liderul de sindicat Cosmin Enescu.


“Functionarii publici si personalul contractual din institutiile prefectului din tara declara greva generala in data de 10 aprilie 2023. La aceasta actiune vor participa 1800 salariati prin incetarea colectiva si voluntara a lucrului la sediul institutiei prefectului”, a transmis Cosmin Enescu, presedintele Sindicatului „Egalitatea” al Functionarilor Publici si Personalului Contractual din Administratia Publica.

Sindicalistii cer trecerea personalului angajat in prefecturi din categoria functiilor teritoriale in cea a functiilor de stat. De asemenea, acestia vor ca salarizarea personalului din cadrul institutiilor prefectului sa fie la nivelul functiilor publice de stat, “avand in vedere ca institutia prefectului este un organ de control al activitatii autoritatilor publice locale si de conducere a serviciilor publice deconcentrate.” (M.I.)

In situatia in care revendicarile nu vor fi solutionate, sindicalistii ameninta cu prelungirea grevei generale. (M.I.)

Leave a Reply