CCIAT: Noutatile legislative in domeniul protectiei mediului, prezentate agentilor economici din Timis de specialisti din cadrul Agentiei pentru Protectia Mediului (P)

Programul pentru 2023 de informare si instruire a agentilor economici derulat de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis in parteneriat cu serviciile deconcentrate din teritoriu, sub egida Institutiei Prefectului Judetul Timis, continua cu seminarul dedicat noutatilor legislative in domeniul protectiei mediului.


Organizat in colaborare cu Agentia Nationala pentru Protectia Mediului Timis si Garda Nationala de Mediu – Comisariatul Judetean Timis, seminarul are loc in data de 26 aprilie 2023, cu incepere de la ora 10, in Sala Banat a Centrului Regional de Afaceri al CCIA Timis din Bd. Eroilor de la Tisa nr.22 (etaj I), avand ca tema:

Aspecte privind responsabilitatile agentilor economici in domeniul protectiei mediului si al gestionarii deseurilor

Vor fi dezbatute aspecte care vizeaza:

  • Modul de evidenta si de raportare a datelor pentru diferite fluxuri de deseuri: ambalaje si deseuri de ambalaje, deseuri de echipamente electrice si electronice, deseuri de baterii si acumulatori, vehicule scoase din uz, evidenta cronologica lunara si/sau anuala privind cantitatile de deseuri generate si/sau gestionate conform OUG 92/2021 privind regimul deseurilor, aprobata cu modificari prin Legea nr. 17/2023;

  • Aplicarea legislatiei de mediu in domeniul obtinerii actelor de reglementare (avize, acorduri, autorizari, vize anuale);

  • Modificarile legislative aduse la OUG 92/2021 privind regimul deseurilor;

  • Modificarile legislative aduse la HG nr. 788/2007 privind stabilirea unor masuri pentru aplicarea Regulamentului Parlamentului European si al Consiliului (CE) nr. 1013/2006 privind transferul de deseuri;

  • HG nr. 1.074 din 4 octombrie 2021 (republicata) privind stabilirea sistemului de garantie-returnare pentru ambalaje primare nereutilizabile.

Seminarul va fi sustinut de de specialisti din cadrul Agentiei pentru Protectia Mediului Timis si ai Garzii Nationale de Mediu – Comisariatul Judetean Timis.

Seminarul se va desfasura intr-o maniera interactiva, sub forma unei sesiuni de intrebari si raspunsuri, fiind recomandata si incurajata transmiterea intrebarilor din partea agentilor economici pana cel tarziu luni, 24.04.2023, orele 13, astfel incat in cadrul evenimentului sa se raspunda punctual la problemele ridicate.

Participarea este gratuita.

Inregistrarea la eveniment se face accesand linkul Formular inscriere online EVENIMENT (cciat.ro).


Transmiterea intrebarilor si informatii suplimentare la adresa de e-mail: cmates@cciat.ro, tel. 0720 444 120, Cecilia Mates, consultant cameral. (I.P.)

Leave a Reply