Fostul procuror sef al DNA Timisoara, delegat la Parchetul European. Printre cei sase procurori din Romania care vor lucra la anchetele coordonate de la Luxemburg, si Flavius Cristea

Ministerul Justitiei a anuntat, miercuri, 12 aprilie, ca a selectat sase procurori pentru cele noua posturi libere de procuror european delegat in Romania, potrivit unui comunicat al institutiei.


Cei sase sunt: Flavius Cristea (DNA Timisoara), Violeta Hobincu – Acsinte (DIICOT Bacau), Alexandru – Narcis Lazarescu (DNA, structura centrala), Dragos – Andrei Paduraru (DNA, structura centrala), Erika Renyi – Parchetul de pe langa Curtea de Apel Cluj, Lucian – Claudiu Rus (DNA). Parchetul European este condus de Laura Codruta Kovesi, fosta sefa a DNA.

Aradeanul Rus Lucian – Claudiu (foto) a preluat functia de procuror sef adjunct interimar in 5.12.2022, dupa ce Consiliul Superior al Magistraturii, prin Sectia pentru procurori, a hotarat „delegarea in functia de procuror sef adjunct al Sectiei de combatere a coruptiei din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie”. Procurorul a fost sef la DNA Timisoara, din 29.09.2021, venind de la DNA Oradea. (G.I.)

Sursa: BihorJust.ro

Leave a Reply