Lumina Sfanta s-a aprins la Mormantul Sfant din Ierusalim! Politia israeliana a restrictionat numarul de persoane care au participat la ceremonie

Lumina Sfanta s-a aprins, azi, la Mormantul Sfant de la Ierusalim, de unde a fost transportata catre comunitatile crestine ortodoxe din Rusia, Ucraina, Grecia, Cipru, Georgia, Romania, Moldova, Belarus, Polonia si Kazahstan.


Pogorarea Sfintei Lumini, miracolul care, conform traditiei crestine, are loc, de secole, in Biserica Sfantului Mormant, din Ierusalim, si se savarseste cu o zi inainte de Sfanta Sarbatoare de Paste.

Milioane de oameni au fost martori si anul acesta la aprinderea Luminii Sfinte, de la Mormantul Sfant din Ierusalim.

Mii de oameni au fost prezenti astazi la Biserica Sfantul Mormant din Ierusalim, pentru a se bucura de Lumina Sfanta, lumina care nu arde.

In acest an este un scandal urias intre preoti si politia Israeliana, asta pentru ca autoritatile au impus restrictia ca doar 1800 de persoane, inclusiv preoti sa participe la aceasta ceremonie.

Biserica Ortodoxa Greaca a criticat aceasta masura si i-a Indemnat pe crestini sa participe. In afara Bisericii Sfantului Mormant sunt mult mai multi oameni care asteapta Focul Sfant.

In anii trecuti, 10.000 de persoane erau lasate sa participe la aceasta slujba.

Aparitia brusca a Sfintei Lumini este considerata o minune a lumii crestinatatii, care are loc in interiorul mormantului in fiecare an, inainte de Sfintele Pasti, in jurul orei 14.

De regula, flacara se raspandeste rapid printre pelerinii care asista la ceremonie, tinand lumanari in maini, pana cand biserica se umple de lumina.

(I.P.)

 

Leave a Reply