O profesoara din Timis a fost condamnat la inchisoare, dupa ce a batut un elev. “Chiar daca copilul i s-a adresat cu injurii, aceasta nu ar fi trebuit sa aiba un comportament violent”, spun judecatorii

O profesoara de la Liceul Tehnologic Aurel Vlaicu din Lugoj a fost condamnata definitiv la noua luni de inchisoare, dupa ce, in urma cu cativa ani, a batut un elev.


Dascalul, care preda Educatie fizica, a fost condamnat pentru purtare abuziva, de catre Curtea de Apel Timisoara, care a majorat pedeapsa initiala stabilita de Judecatoria Timisoara, la patru luni de inchisoare.

Cand a comis fapta, profesoara activa la un liceu din Recas. Aceasta a lovit copilul, cauzandu-i leziuni traumatice ce au necesitat 2-3 zile de ingrijiri medicale, scrie lugojinfo.ro.

“Gravitatea faptei rezulta din faptul ca inculpata era cadru didactic la data comiterii faptei, avand in supraveghere o clasa de elevi minori (clasa a V-a), cu ocazia desfasurarii orei de Educatie fizica. Chiar daca copilul era neastamparat sau i s-a adresat cu injurii, aceasta nu ar fi trebuit sa aiba un comportament violent, constand in lovirea persoanei vatamate cu mainile si cu o pompa de umflat mingi in zona gatului, tinand cont de diferenta de varsta dintre inculpata si persoana vatamata, de putere intre persoanele implicate, precum si de ascendentul pe care il avea inculpata asupra minorului, fiind profesoara acestuia de educatie fizica si sport.

Totodata, Curtea retine ca pe langa vatamarile si leziunile fizice, persoana vatamata minora a suferit vatamari de natura psihica, emotionala, in conditiile in care a fost agresata fizic in public, in fata tuturor colegilor de clasa, incercand un sentiment de umilinta si rusine.”, au precizat magistratii, in motivarea intrata si in posesia Lugoj Info.ro.

Judecatorii au decis amanarea aplicarii pedepsei de noua luni inchisoare, stabilind un termen de supraveghere de 2 ani. (V.E.)

Leave a Reply