Staretul unei manastiri din Cluj, demis din functie dupa ce a trimis un videoclip indecent unei femei. “O iubeam si ea ma iubea pe mine”

Staretul Manastirii Muntele Rece din Cluj a fost schimbat din functie si i s-a interzis sa mai oficieze slujbe dupa ce a trimis un videoclip indecent unei femei.


Calugarul a recunoscut fapta, dar sustine ca mesajul ar fi fost trimis in conditii de prietenie. Mai mult, staretul afirma ca a fost victima unei razbunari.

„I-am trimis femeii un clip video pentru ca o iubeam si ea ma iubea pe mine. A vrut sa ne casatorim, dar eu am refuzat sa renunt la chemarea mea. Filmarea a ajuns la mitropolie si am fost sanctionat. Am fost dat jos din functia de staret si nu mai am voie sa oficiez slujbe. Acum astept sa ma duc la Prea Inaltul (Mitropolitul Clujului) pentru a fi ascultat. Eu as vrea sa raman calugar, la Somesul Rece”, a declarat staretul pentru Stiri de Cluj.

Ieromonahul Arsenie Galatean, staretul Manastirii Muntele Rece, judetul Cluj, a fost rocker in tinerete, pasionat de chitara.

Potrivit relatarii preotului, femeia a fost la manastire de cateva ori, iar cei doi au tinut legatura prin intermediul retelelor sociale. Lacramioara P. are circa 30 de ani si purta frecvent discutii cu parintele, care se apropie de 55 de ani. Printre altele, femeia ar mai fi primit si o fotografie cu penisul calugarului, imagine care, de asemenea, a ajuns in plangerea depusa la mitropolie.

Publicatia Stiri de Cluj sugereaza ca este posibil ca femeie sa fi pacalit mai multi preoti naivi si ca ar exista informatii conform carora Arsenie Galatean i-ar fi transferat bancar o suma mare de bani, de pana la 10.000 de lei. (V.E.)

Leave a Reply